Kiuruvedellä jaettiin yksi ratsastuskesän suurimmista palkintosummista, kun Henna Kaaro voitti ratsullaan Ikon 3500 euroa.

Kyllähän se kalpenee viikonloppuna St Michel -raveissa jaettavalle 70 000 eurolle, mutta hyvä summa silti.

“Kyllä kannatti lähteä! Ikon on maksanut tämän reissun”, Kaaro iloitsi.

Uusintaan pääsi neljä ratsukkoa. Alun perin Kaaro ajatteli, että jos uusinnassa on 3 ratsukkoa ja 3 myös sijoittuu, niin sitten sitä voi ratsastella rauhassa. Mutta kun selvisi, että hitain jää nuolemaan näppejään, Kaaro päätti laittaa kaiken peliin.

“Ajattelin että okei, ei riitä, että on nolla. Että sitten haluan voittaa tämän luokan”, Kaaro kertoo. “Ja sanoin Sannalle (valmentaja Sanna Backlund), että mä olen nopea nolla.”

Kaaro kertoo ottaneensa kaikki riskit ja menneensä niin lujaa, kuin uskalsi.  Uusintaa hän oikein odotti, sillä sitä herkkua ei ole ollut aiemmin tänä vuonna tarjolla.

Ikon on ollut hänellä 4 vuotta, mutta ensimmäiset kaksi kuluivat yhteistyötä etsiessä. Nyt se on löytynyt.

“Palaset ovat loksahtaneet kohdalleen. Ja se  tässä on parasta. Kun olemme Ikonin kanssa radalla, kaikki muu häviää ympäriltä, ja siinä ollaan vain me kaksi”, Kaaro hehkuttaa.

Toiseksi hyväpalkintoisessa 140-sentin SRL100-luokassa sijoittui Teresita Bremer Caralilla ja kolmanneksi Viron Urmas Raag hevosellaan Van Damme.

Kaarolla oli Kiuruvedellä mukanaan myös toinen hevosensa Doctro, jonka kanssa Kaaro on hallitseva suomenmestari. Doctro ei kuitenkaan hypännyt Lupiksella, koska pohja oli hieman kova.

“Muuten kaikki on toiminut, ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja täällä on hyvät puitteet. Pohjankin suhteen on tehty kaikki, mitä me ratsastajat olemme toivoneet, ja se saatiinkin nyt sunnuntaiksi vähän pehmeämmäksi”, Kaaro kertoo.

Tulokset täällä.