Esillä oli kaikkiaan 4 oria, joista hyväksyttiin Don Henry ja Manifico.

Inga Lehden Joy Ride Stablen Don Henry (Dancier – Hochadel) oli ainoa kolmivuotias.

“Se edustaa tosi jaloa eleganttia, hyväsukuista linjaa”, lautakunta perusteli.

“Henry meni ihan hyvin, mutta oli vähän jännittynyt, eikä aivan oma itsensä. Mutta kyllä se väläytti kaikki askellajit, että ne on ja niissä löytyy”, Lehti kommentoi.

Hevosen esitti Sami Vuoristo Stella Hagelstamin tiimistä.

Lehti kertoo, että ei odota isoa tammaryntäystä, kun kausi on ehtinyt näin pitkälle. Oriit kuitenkin astuvat: Don Henry KS-tallilla, ja eilen hyväksytty esteori Coco-Bongo Beach Ypäjällä.

 

Myös 4-vuotiaita oli vain yksi, joka sekin hyväksyttiin. Ori oli Sammaliston Manifico (Millenium – Carabas).

“Varsinkin trakehner-ihmisille mieluinen, erittäin mukavasti liikkuva ori”, lautakunta totesi.

Oriin esitti Riikka Harjula.

“Matti oli hyvä tänään, pieni protesti tuli uusista kannuksista, mutta se suoritti tasaisesti”, Harjula kiitti.

 

Viisivuotiaita oli kaksi, ja ne eivät läpäisseet tänään lautakunnan seulaa.

Legend Blackjack (Finest – Don Primero) esiintyi Siiri Kyrön tallin ratsuttajan Sara Mönkkösen kanssa.

“Kun se radan jälkeen vielä esiintyi tuomareille, se rentoutui, ohjelmassa se olisi voinut olla rennompi. Mutta me ollaan ihan tyytyväisiä. Ori ei ole ollut koskaan kisoissakaan, joten tämä oli sille ensimmäinen kerta valkoisten aitojen sisällä”, Kyrö totesi.

“Orihan on kaunis kuin karkki, sillä on hyvä luonne ja sillä on kaikki hyvät askellajit, mutta laukka on highlight”, Kyrö summasi ennen tulosten saamista.

Oriin valmistelua on haitannut se, että sen toisen etujalan vuohisnuljuluu murtui pahasti toista vuotta sitten ja sitä on valmisteltu kunnolla vasta vuoden alusta.

 

Sara Maattola esitti Rockingtoninsa (Rock Forever – Converter) itse. 

“Meillä oli aika vaikea valmistelu, meillä tuli eilen räntää ja lunta, ja minä ja hevonen liukastuimme molemmat pahasti eilen. Mutta en halua selitellä. En saanut sitä esitettyä, ja piste”, Maattola totesi.

Hän katsoo kuitenkin luottavaisesti eteenpäin. Jo etukäteen hän painotti, että hevonen on hänen kilpahevosensa, ja oripäiviltä haetaan kokemusta.

Ratsuoripäivät Ypäjällä järjestettiin tänä vuonna koronaviruksen takia kolmena yhden päivän tilaisuutena. Oriiden suoritukset ovat nähtävillä tallenteina facebook-sivulla Suomen Hippos ry – Ratsuoripäivät.