Aura Vasama voitti 130-luokan Hyvinkäällä Folindalla, Sonja Mäkelä samalla tasolla Kiuruvedellä.

Vasama kertoo, että hän on koko talven harjoitellut uusintaratsastusta ja nopeatempoisempaa ratsastusta valmentajansa Henrik Ehrnroothin johdolla, ja sitä hän halusi tuoda mukaan jo kauden ensimmäisiin kilpailuihin.

“Hevoset hyppäsivät hyvin, ja oli kivaa olla kisoissa pitkästä aikaa!” Vasama iloitsee.

Hän on viikon päästä lähdössä kahdeksi viikonlopuksi Liettuaan kansainvälisiin kilpailuihin, joten Stable Novan kilpailu haluttiin tehdä valmisteluna siihen.

Vasama kertoo, että tarkoitus on kilpailla koko kesä niin paljon kuin hevoset ja maailmantilanne antavat myöten. Kesäkuun alussa käydään vielä uudestaan ulkomailla, sitten ratsastetaan toivottavasti Ypäjän PM:t ja sitten lähdetään Hollantiin valmistautumaan EM-kilpailuihin ja sitten EM:ien jälkeen ohjelmassa ovatkin jo elokuun SM:t, Vasama suunnittelee.

Viime vuonna esteratsastuksessa ei päästy järjestämään EM-kilpailuita.

“Tuskin olisin viime vuonna jättänyt niitä väliin, mutta tänä vuonna olen paljon valmiimpi”, viimeistä juniorivuottaan ratsastava Vasama kertoo.

Ehdottomana ykköshevosena jatkaa 12-vuotias Elud (Cinton – Heartbreaker).

Ehrnroothin treenien ohella Vasama on alkanut ratsastaa sileää Teemu Ahteen silmien alla.

“Se on tuonut paljon uutta sileäratsastukseen, esimerkiksi hevosen suoristamiseen”, Vasama kiittää.

Novan 33 ratsukon 130-luokassa 16 pääsi uusintaan, mutta heistä vain puolet päätti myös ratsastaa uusinnan kauden avauskilpailuissa.

Novan tulokset täällä.

 

Oululaisen Sonja Mäkelän 8-vuotias hevonen Anjoviz (Lopez  – Acapulco) palasi kilpailuissa 1,5 vuoden sairaslomalta. Sen lähti ennen joulua 2019 Belgiaan treenamaan Mäkelän kanssa, mutta matkalla se sairastui ähkyyn ja leikattiin. Seuraavaksi se sai murtuman lapaansa. Mäkelä omistaa hevosen puoliksi suomalaisen ratsastuksen suurnimen Kristian Nymanin kanssa. Nyman on mm. liiton aiempi puheenjohtaja ja yksi miehistä Helsinki Horse Show´n ja Hevosopiston takana.

“Anjoviz on ollut minulle 4-vuotiaasta, ja se on kiva, suoraviivainen ja kyvykäs hevonen. Toivottavasti se saa jatkaa onnellisemmissa merkeissä”, Mäkelä sanoo.

Voitto tuli yhden pudotuksen radalla.

“Tunareistakin aina jonkun pitää voittaa”, Mäkelä kuittaa.

Lupiksen tulokset täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS