Elmo Jankarin johtama kentän seminaariväki taputti pitkään Anttiselle, joka taistelee Niinisalossa ja muuttuvassa maailmassa kuin tuulimyllyjä vastaan kenttäratsastuksen puolesta, jopa armeijaa vastaan.

“Tämä ei liittynyt siihen syksyn tilanteeseen, vaan Hessulla on kymmenien vuosien meriitit, ja hän on saanut säilytettyä meille mahdollisuuden kilpailla Niinisalossa, jossa on pitkät perinteet ja lajille hyvät olosuhteet. Se ei ole itsestäänselvyys. Halusimme palkita hänet kokonaiselämäntyöstä”, Jankari perusteli.

Muut komitean palkitsemat olivat positiivinen vaikuttaja Heli Lehto ja Ranskalaisen viikonlopun järjestänyt Lempäälän Ratsastajat kärkenään Aki Karhapää.

Seminaarissa puhutti uuden yhden tähden tason sijoittaminen kalenteriin – se on korkeudeltaan maastossa 105 senttiä ja rataesteillä 110. Vanhastaan kalenterissa on 100 sentin luokka, ja Jankari pelkää, että suppea kisaajien määrä jakautuu liian monelle, jos yhden tähden kilpailut otetaan mukaan kansalliselle tasolle. Siksi tänä vuonna Suomessa toimittiin kuten Ruotsissa, ja yhden tähden kilpailuja ei järjestetty kansallisella tasolla. Lopputuloksena päädyttiin siihen, että komitea ottaa kuitenkin harkintaan myös yhden tähden kilpailuiden järjestämisen mahdollisuuden, esimerkiksi junnu-SM:issä. Kyseessä ei tule olemaan virallinen kvaalitaso.

Kenttäkalenterissa kesäkuussa on tässä vaiheessa vain yhdet seura- ja yhdet aluekilpailut. Sen sijaan SM:ille löydettiin paikka: ne pidetään kesäkuun alussa 6.-7.6. Tervossa,  niin että koulu- ja esteet ratsastetaan Suonenjoella. Ypäjän sisäkenttäkilpailuita ei järjestetä Ypäjän oppilasresurssien vähenemisen takia. Myöskään Finnderbyn aikaan ei ratsasteta kenttää, sen sijaan elokuussa on Ypäjälle kentän PM-kilpailut. Kilpailukalenteri kuitenkin täydentyy vielä myöhemmin.

Ponien SM:ien tasoa haluttiin nostaa, mutta lopulta päädyttiin siihen, että ne ovat ihan hyvät Hattulassa 90 sentin tasolla, jos Suontaka pystyy ne järjestämään.

Kenttäkomitean kokoonpano pysyy muuten ennallaan, mutta Kalle Nykäsen avuksi kalusto- ja rata-asioihin otetaan Perttu Puranen, joka on myös mies Tervon tulevien SM:ien  takana.

Korjattu Heli Lehdon nimen oikeinkirjoitus. Syksyn tilanteella viitataan kenttäkomiteassakin käsiteltyyn tapahtumaan, jossa Niinisalon kilpailuissa päädyttiin siihen, että ratsastaja saa jatkaa kilpailua kouluradalla tapahtuneen hylkäyksen jälkeen, koska kouluradalla oli oleellinen kuoppa.

26.11. Lisätty kentän SM-kilpailuiden oikea ajankohta, kun se varmistui.

 

Lisää teemasta: SRL syyskokous 2019