Päivän huono uutinen koskee taas suomenhevosia – ratsuoriiden astumismäärät ovat romahtaneet 334 kappaleesta 232:een.

Asiaan tutustutaan Hevosurheilun Ratsastus-liitteessä tänään. Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää haluaa uskoa, että kyseessä on vuosikohtainen vaihtelu, sillä rodun ympärillä on ollut paljon nostetta.

Muuten puhutaan lämminveriratsuista, kun palataan viikon takaiseen Get Together -keskustelutilaisuuteen Ratsastuskeskus Ainoon. Siellä esiintyneeseen Maiju Mallatiin ja hänen tilaansa Ranskassa tutustutaan myös omassa aukeaman jutussaan. Amatöörihevosenomistajat saattavat hänen mukaansa maksaa hevostensa aamuruokien kumoamisesta karsinaan 40 euroa per aamu -rahaa kun on. Siinä on suomalaisen ammattilaisen vaikea taloudellisesti saada hevosilleen aamuruokkijaa.

Kolumnissa Leena Alérini toivoo ratsukasvatukseen yhteistä henkeä kantakirjarajoja rakentamatta. Kuinka pieni olisi ollut tämän vuoden pieni Laatuarvostelu, jos mukana eivät olisi olleet Suomessa kasvatetut hannoverit ja holsteinerit?

Takasivulla lisää keskustelua. Monelle tulee ehkä yllätyksenä, että suomenhevosten varsanäyttelyissä jumittava varsa ei saa uusintakierosta askellajeja esittäessään. Irina Kokko ihmettelee, Minna Mäenpää kommentoi.

Mukana myös SRL:n hallitukseen pyrkivien nimet sekä Jukka Rantasen aluevaltaus.

Luetaan, jotta tiedämme, mistä keskustellaan!