Perjantain Ratsastuksessa liikutaan kilparatsastuksen koko piirissä.

Tuore kenttäratsastuksen suomenmmestari Suvi Järvi aloitti aikanaan Jutan tallilla ja hitaalla Roodos-ponilla, mutta nyt hän unelmoi joukkue-EM-mitalista – sillä mielettömällä yhteisyyden kokemuksella, mikä nuorilla voi olla.

Kouluratsastaja Ville Vaurio taas kertoo, mihin hän on päässyt ja mitä hän täällä Suomessa haluaa.

Hän ei näe itseään valokeilassa Pariisin olympialaisissa, mutta kyllä hän maajoukkueeseen haluaa kuulua.

“Se on tämä tekeminen itsessään, mitä mä rakastan”, Vaurio sanoo.

 

EM-joukkue on jo pitkällä, ja heistä pisimmällä Vaurion idoli, Henri Ruoste, joka ratsastaa torstaina EM-semifinaalissa kello 18. Lehdessä mukana EM-kilpailuiden välitsekkaus.

 

Madis Morna taas tekee sitä tärkeää, nuorten hevosten kouluttamista. On tehnyt Suomessa jo 8 vuotta.

“Madis ei koskaan ole, että uskaltaako tätä ratsastaa, vaan pikemminkin että sinne vaan. Ja niinhän se on, että jos noita nuoria ratsastaa, siinä on pakko olla itseluottamus siihen, että ei ihan heti putoa ja myös käsitys, mitä missäkin vaiheessa voi tehdä. 10 tietä vie Roomaan ja on erilaisia tapoja sisäänratsastaa, mutta lopputuloksen on oltava luottavainen hevonen, joka hyväksyy ratsastajan”, kertoo Mornan aiempi työnantaja Anneli Hakatie.

Uutisissa mietitään GP-sarjaa ja muistellaan yhtä luotettavimmista, Sanna Siltakorven Lucky Accordia, joka teki viikonloppuna viimeisen kilpailunsa sijoittuen nuorten laji mestaruuskilpailuissa hopealle.

Ville Vaurio on myös kouluratsastuksen hyvän mielen lähettiläs, joka ei ole aina tosissaan.