Aluehallintovirasto on tiedottanut koronaohjeistuksesta: 50-500 hengen yleisötilaisuudet ovat mahdollisia erityisjärjestelyin kesäkuussa.

Oleellista on, että tapahtumissa noudatetaan tällöin THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita.

AVI toteaa, että tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene. Ihmisten turvallisuus pitää varmistaa asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Ohje löytyy täältä.

AVI toteaa tiedotteessaan, että aluehallintovirastojen määräysten ainoana tavoitteena on estää koronaviruksen leviämistä Suomessa. Määräykset ovat yleisluonteisia, eikä niissä oteta kantaa jokaiseen yksittäiseen tapahtumaan. Jokaisen tapahtumajärjestäjän tai toimijan pitää itse arvioida, miten se toteuttaa määräykset asiakasmäärien rajaamisesta, turvaetäisyyksistä ja hygieniaohjeistuksista toiminnassaan ja toteuttaa toiminnan, tilaisuudet ja tapahtumat niin, ettei tautitilanne pahene.

Urheilujohtaja Jutta Koivula Suomen Ratsastajainliitosta kertoo, että ohjeita kilpailujärjestäjille aletaan työstää välittömästi, ja ne saatetaan saada ulos jo tänään tiistaina.

“Ohjeet on todellakin otettava tosissaan, että meidän tapahtumissamme ei tapahdu tartuntoja”, hän painottaa.

Lisätty Koivulan kommentti 14.44.