“Voidaanko väittää, että esterata on poeettinen akti?” toimittaja kysyi ratamestarilta Rovaniemen GP:n kauniisti viheriöivän nurmen ja kukka-asetelmien ympäröimänä.

Toimittaja oli Hevosurheilun päätoimittaja Stiina Ikonen ja ratamestari oli Tomas Kiviranta. Vastaus saatiin, ja paljon selkokielisiäkin ajatuksia radanrakentamisesta. Ne ovat luettavissa Hevosurheilun Ratsastuksen pääjutusta.

Hieman traditionaalisemmin tutustutaan 15-vuotiaaseen kouluratsastajaan Tuisku Lambergiin, sekä suomenhevosten kenttämestariin Hiljalan Fantomiin. Hetkeksi palataan myös Patrik Kittelin klinikalle.

”Missä kirjassa lukee, että Suomi ei voi koskaan ottaa joukkuemitalia kouluratsastuksessa?” kysyi uskoa luonut Kittel retorisesti.

Uutispuolella kesän suosikkioriit, jo käynnissä olevien Nuorten hevosten MM:ien ennakkoajatuksia sekä kolumnissa se suuri kysymys parisuhteesta ja hevosenomistamisesta.

Runkolehden puolelta kannattaa lukea ainakin ratsuihmisille tutun, muun muassa Siiri Kyrön I´m Marzipanin kasvattajan Merja-Liisa Toivosen ajatuksia syksyn tullessa.

Tilaa! Niin tekevät muutkin. Täältä.