”Lyhyesti sanottuna asiat eivät menneet niin kuin oli sovittu ja puhuttu”, Kontio toteaa.

Ratsastaja ehti työskennellä saksalaisella huipputallilla pari kuukautta. Hän ei halua kommentoida tarkemmin yhteistyön katkeamiseen johtaneita seikkoja, mutta hän myöntää, että hevosmaailman huippu on tuulinen paikka, joten ongelmatkaan eivät tulleet täytenä yllätyksenä.

”Onhan se aina vähän ikävää, mutta mieluummin näin, että yhteistyö loppui melko pian, kuin niin, että olisin ehtinyt tehdä näiden hevosten kanssa työtä todella pitkään ja tämä olisi loppunut sitten”, Kontio sanoo.

Hyvää on myös se, että puolen vuoden tauon pitänyt Kontio ehti todella innostua taas kilpailemisesta. Hän ehti kilpailla melkein pari viikkoa kolmen tähden kilpailuissa Arezzossa.

”En usko, että tulen nyt Suomeen, vaan alan katsoa täällä, mitä seuraavaksi. Nyt päästiin vauhtiin hyvillä fiiliksillä ja oli kiva palata kilparatsastukseen”, Kontio sanoo luottavaisena. ”Muutamia juttuja on jo vireillä.”

Saksan kokemus oli hyvä oppi. Nyt etsinnässä on taas paikka, jossa on mahdollisuus absoluuttiselle huipulle, ja jossa samalla pystyy toteuttamaan Kontion omaa pitkäjänteistä ratsastuksellista systeemiä.