Suomen kouluratsastusmaajoukkueen  Top Dressage Finlandin kivenkova tavoite on kvaalautua ensi kesän EM-kilpailuista joukkueena Tokion olympialaisiin.

Suunnitelmia tavoitteen saavuttamiseksi hiottiin ratsastuskeskus Ainossa eilen maanantaina aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Koulumaajoukkueeseen kuuluvat ne 6 ratsastajaa, jolla on voimassa oleva EM-kvaali: Henri Ruoste, Mikaela Fabricius-Bjerre, Emma Kanerva, Stella Hagelstam, Anna von Wendt ja Terhi Stegars, joka ainoana ei päässyt mukaan Suomeen tällä kerralla.

Ratsastajat tekivät Ainossa FEI-kalenterin äärellä tarkkoja suunnitelmia, joiden avulla päästään tavoitteeseen.

”Laskimme, että joukkueen tulisi ratsastaa EM:issä yhteisprosentit 212. Se näyttää täysin mahdolliselta”. TDF:ää luotsaava Mia Stellberg sanoo.

Ratsastajien hevostilanteet ovat pääosin hyviä.

”Ja he kaikki ovat niin motivoituneita, niin liekeissä”, Stellberg kiittää.

Maajoukkue kilpailee ensi kesänä ennen EM:iä yhdessä muutamat nations cupit. Tarkoitus on heinäkuisen Ainon lisäksi ratsastaa joko Falsterbossa tai Uggerhalnessa.

Suomalaisen ratsastusyhteisön kannalta huippu-uutinen on sekin, että TDF:lle on tarkoitus kerätä rahaa NC-viikolla järjestettävässä tapahtumassa, jossa nähtäisiin Suomen maajoukkue ratsailla.

”Omilla hevosillaan, valmentamassa toinen toisiaan”, Stellberg kertoo.

Myös maajoukkuevalmentajan valinta on pitkällä. Kouluratsastusasiaan palataan perjantain lehdessä.