Jatkossa kaikki luokat voi halutessaan ratsastaa nivelkuolaimella. GP-ohjelmankin voi siis halutessaan ratsastaa nivelillä.

Ohjelman erityismääräystä on kuitenkin aina noudatettava ja mm. junioreiden ja nuorten EM-kilpailut ratsastetaan kangilla.  

Keventäminen ravissa helpoissa luokissa ja aluetasolla sai laajaa kannatusta. Kilpailijamäärän uskottiin kasvavan ja hevosten hyvinvoinnin lisääntyvän.

Kouluseminaari veti väkeä mukavasti. Alkuun kukitettiin Kyra K -palkintojen saajat, jotka olivat Janni Martikainen, Tuisku Lamberg ja Piia Salminen.

Hevosen hyvinvoinnista käytiin Lilli Luoman johdolla mielenkiintoinen paneelikeskustelu. Panelisteina istuivat kansainvälinen koulutuomarimme Maria Colliander, kouluratsastaja Stella Hagelstam, kouluratsastaja ja eläinlääkäri Maria Pyykönen, stewardi Sirpa Airaksinen ja masteropettaja Riitta Holopainen. Tästä lisää RatsastusPLUS-verkkolehdessä maanantaina.

Puheenjohtaja Paula Nysten juoksutti läpi diasarjan kuluvasta vuodesta, ensi vuoden arvokilpailuista, nykyisten kilpailusarjojen jatkosta, tuomarikoulutuksesta, valmennuksesta, sääntömuutoksista ja FEI:n kouluohjelmien muutoksista.

Kuluvana vuonna kilpailusarjojen vetovoimaisuus on vaihdellut paljon osakilpailuittain.

Ensi vuoden SM-kilpailut kilpaillaan kesäkuun alussa Woikoskella, mukana ovat kaikki ikäluokat. PM-mitaleista ratsastetaan Ypäjällä kesä-heinäkuun vaihteessa. Eri ikäluokkien EM-kilpailuja järjestetään Puolassa, Unkarissa ja Iso-Britanniassa. Tokion olympialaiset ovat elokuussa.

Small Tour -sarja pysyy entisellään, finaali halutaan takaisin Horse Show´hun.  Muutkin sarjakilpailut säilyvät pääpiirteissään entisellään.

Kvaalitasot herättivät keskustelua, millaisin prosentein pääsee finaaliin ja saako finaalissa ratsastaa mahdollisesti kilpailun ulkopuolella. FEI:n sivuilta löytyvät uudet kouluohjelmat, kotimaiset ovat työn alla.

Osmo Metsälä esitteli kilpailukalenteria, jonka mahdollisista päällekkäisyyksistä keskusteltiin hyvässä hengessä. Ilahduttavaa oli lapsiratsastajien edustajien aktiivinen osallistuminen keskusteluun. Myös mentoroinnin saaminen vahvemmin mukaan valmennukseen sai kannatusta.

Maria Colliander on ideoinut kouluratsastusurheiluviikonloppua. Todettiin, että tätä valmistelemaan tarvitaan työryhmä. Todettiin myös, että Suomeen saapuvien kansainvälisten tuomareiden taso pitää varmistaa. Colliander, Nysten ja Irmeli Summanen auttavat mielellään kilpailunjärjestäjiä tuomarivalinnoissa.

 

 

Lisää teemasta: SRL syyskokous 2019