Saksan Philipp Weishaupt Asathirilla voitti ja Suomen Anna-Julia Kontio oli Ornellaialla kuudes.

Yksi puomi uusinnassa oli vahinko, jonkalaisia tässä urheilulajissa parhaimmillekin tulee. Tamma laskeutui edelliseltä esteeltä vähän huonosti, eikä siinä sen enempää tarvitakaan.  Sisäänajo on edelleen menossa.

“Ornellaialla olen ratsastanut nyt 4 kuukautta ja tämä on vasta meidän toinen 5* show”, Anna-Julia Kontio totesi.

Hän valitsi GP:hen Ornellaian, sillä Fardon ei ole kesällä podetun kuljetuskuumeen jäljiltä Kontion mielestä vielä niin huippuhuippukunnossa, että sillä voisi hypätä isoimmat luokat.  Maailmancupissa hän hyppää niin ikään Ornellaialla.

“Toivottavasti saadaan nollarata myös huomenna”, Kontio toivoo.

“Oli vahva joukko huippuratsastajia tänään täällä”, Ludger Beerbaumin opeilla ratsastava Philip Weishaupt totesi.  “Tällaisessa joukossa on aina yhtä mahtavaa voittaa GP.”

Hän otti uusintaradalla riskejä. “Mutta onneksi hevonen oli täysillä mukana!”

Weishauptin ratsu, Kamal Bahamdinin omistama Asathir on superstar. “Aliarvioimatta muita, Asathir oli tänään aivan varmasti koko joukon paras hevonen”, hän arveli.

‘Toinen suomalaisratsastaja luokassa oli Emma Broända FWB-ruunalla Norris,  tulos oli 17 virhepistettä.

“Yksi isompi virhe, muut eivät niin isoja. Viitosella jäin ulos kaarteessa ja liian kauas. Tämä ei ollut katastrofi ja hevonen todisti, että pystyy tähän. Se oli aivan loistava”, Broända kiitti.

Sunnuntain maailmancupiin osallistumisesta hän keskustelee vielä tukijoukkojensa ja valmentajiensa kanssa ennen kuin tekee päätöksen.

Emma Broända ja Norris tähän astisen uransa isoimmalla radalla Helsingin GP:ssä.

Tulos

 

 

Lisää teemasta: Helsinki International Horse Show 2018