Kullo Kender ja Artas voittivat  Ainon CSI2* Masters-kisan grand prix-luokan. 

“Aika kiva on voittaa”, Kender totesi. Hän hyppää seuraavaksi Tallinnassa ja toivoo saavansa kutsun myös Helsinki Horse Show’hun.

Kender antoi tasoitusta, sillä hänellä on todella kipeä selkä ja hän on pystynyt ratsastamaan vain kipulääkkeiden avulla – joita sai itse asiassa Ville Kulkkaalta, GP-luokan neloselta.  Myös luokan kakkonen Tiit Kivisild valitteli selkäänsä.

“En pystynyt eilen ratsastamaan ollenkaan. Mutta parempi näin, että starttaa vain pääluokassa ja voittaa sen, kuin että starttailee kaikissa muissa luokissa ja voittaa niitä, mutta ei voita pääluokkaa”,  Kender tuumaili.

Kilpailu käytiin 2 kierroksena, ja toiselle kierrokselle otettiin mukaan 40 %:n parhaimmisto 1. kierrokselta. Nollatilanteesta kakkoskierrokselle lähti 8 ratsukkoa 26:sta.

Kender oli  kakkoskierroksen alkuvaiheessa Artaksella ensimmäinen 0-0- ratsastaja, mikä lisäsi paineita muille.  0-0-tuloksia saatiin lopulta vain 4.

Voittokolmikkoon mahtui 3 virolaista. Paras suomalainen oli Ville Kulkas, joka oli Concept B:llä 4.

Ainon kilpailujen johtaja Erkki Siltala kertoi lipunmyynnin olleen suhteellisen vaatimatonta. Sunnuntaille hän arveli myydyn 200 lippua 10 eurolla kappale. Tänä vuonna kuitenkin on ensimmäistä kertaa tilanne, jolloin kisajärjestäjä ei jää tappiolle, vaan kulut ja tuotot menevät kuta kuinkin tasan. Siitä piti huolen pääasiassa runsas lähtijöiden määrä, mikä takasi hyvät meeting-maksutulot.

“Virolaiset ovat ottaneet tämän kisan hienosti omakseen ja tekevät myös todella aktiivista PR-työtä meidän puolestamme maailmalla. Tulevaisuus näyttää hyvältä”, Siltala totesi.

Tulokset täällä 

Tuttuu tapaan maanantain RatsastusPLUSsassa lisää!