“Se on maailman kultaisin luonteeltaan”, Aino Lindblom kuvaa poniaan Tinnecarrig Ben.

Poni tuli Irlannista 6-vuotiaana, ja kenttää sen kanssa alettiin tehdä vasta vuoden 2018 lopussa. Ensimmäinen kerta maastoesteillä oli Hattulassa, samalla nurmella, jossa ratsukko voitti ponimestaruuden hieman alle kaksi vuotta myöhemmin.

Lindblom kertoo lähteneensä hakemaan Hattulasta parasta mahdollista suoritusta. Kouluosuus meni hyvin, ja sen jälkeen hän oli viidentenä. Esteille hän keskittyi erityisesti, sillä kenttä tiedettiin viime vuodelta vaativaksi. Nollaradan jälkeen Lindblom pääsi lähtemään maastoon hopeasijalta.

“Maasto meni sitten tosi hyvin. Poni oli hyvässä vireessä, auttoi minua tehtävissä, ja saimme tehtyä kaiken yhdessä. Ajattelin, että olisikohan hullua ajatella, että tästä tulisi hopea- tai pronssimitali”, Lindblom kertoo.

Kun 15-vuotias helsinkiläinen kuuli, että kilpailu oli yhtä kultainen kuin ponikin, tuli itku. Tai se tuli montakin kertaa.

“Onneksi siinä oli jonkin verran aikaa ennen palkintojenjakoa, niin sai kerättyä itsensä”, Lindblom sanoo.

Häntä valmentaa lajivalmentajana Sanna Siltakorpi, esteillä Cinna Procope ja koulussa nuori Emmi Salminen, joka on valittu edustamaan Suomea kouluratsastuksessa ikäluokkien EM-kilpailuissa.

SM-kilpailussa hopeaa ratsastus Saga Rupponen Reimsillä, pronssia Anselmi Laiho Ewan Stonella.

Tulokset täällä.

Lisää maanantaina RatsastusPLUSsassa.