Kouluratsastuksen kür-finaali on peruttu kokonaan.

Kouluratsastajat voivat lähteä koteihinsa.

Sunnuntaina Tryoniin odotetaan rankkasateita. Kisat on ollut pakko siirtää pois siltä päivältä.

Kür piti ensin siirtää maanantaille. Sen jälkeen harkittiin mahdollisuutta ratsastaa se hallissa, mutta siihenkään ei ryhdytty.

Kisatiedotuksesta kerrotaan, että puhuttuaan joukkueenjohtajien kanssa on tultu enemmän tai vähemmän yhteisesti siihen tulokseen, että monestakaan syystä siirtäminen ei ole mahdollista. Syiksi ilmoitettiin muun muassa lennot ja yleensä kuljetus.

FEI ja Tryonin tiedotus “pahoittelevat haittaa sekä ratsastajille että liput ostaneille katsojille”.

Yksi on varmaa.  MM-kisoja, joissa asiat menevät näin rankasti pieleen,  ei ole vielä koskaan nähty.

Tryon2018 on valtavien vaikeuksien edessä.  Perjantain Hevosurheilu-lehdessä kokenut kansainvälinen kisajärjestäjä Tom Gordin pallotteli jo vahingonkorvauskanteiden sarjaa, ja silloin oli vasta matkaratsastajat lähetetty kotiin ilman mitaleja.

Gordin näkee tapahtumasarjan äärimmäisen dramaattisena takaiskuna, jopa ratsastuksen kaikkien lajien MM-kisojen mahdollisena kuoliniskuna.

“Kaikkien stakeholderien kannalta tosi kurja ja hurja tilanne. Korvausketju on loputon ja jenkeissä kun ollaan, ovat vahingonkorvausvaateet varmaan astronomisia.  MM-kisat ovat alusta asti kamppailleet kaikkien tämänkaltaisten mammuttikisojen lailla  rahahaasteilla, ja myös kisapaikkaan liittyvillä haasteilla.”

Tunnelmat Tryonissa ovat tällä hetkellä varmasti apeat. Seuraavaksi paikan päälle odotellaan Florencea.

Lisää teemasta: MM-kisat