Muutama viikko takaperin Tryonin MM-matka tuntui kenttäratsastaja Pauliina Swindellsin mielestä yhtä helpolta kuin matka kuuhun.  Etenkin, kun MM:ien jälkeen pitäisi päästä vielä Tokion olympialaisiinkin. 

Tarvitaan rahaa.

Rahaa ei ole.

Tryonin koneeseen nouseva suomalainen kenttäratsastaja Pauliina Swindells saa pientä tukea muutamalta sponsorilta ja Suomen Ratsastajainliitolta, mutta ei lähellekään todellisia kuluja kattavaa. Kilpailumatkat, valmentautuminen, eläinlääkärikulut ynnä muut pakolliset menot kohoavat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin.

“Idea kirjaan syntyi pikku hiljaa. Olin vihainen siitä, että rahoituksen puute oli estämässä minua seuraamasta unelmaani. Unelmaani, jonka vuoksi olin tehnyt niin kovasti töitä.  Olin pyöritellyt ajatusta päässäni jo pidemmän aikaa, mutta kun en osaa piirtää, asia ei edennyt. Onneksi kaikki asiat loksahtivat kohdilleen ja jälleen kerran perhe ja ystävät riensivat apuun”, Swindells kertoo.

Kirja kertoo hänen hevosestaan Ferrosta. Ferro on kvaalannut olympialaisiin, mutta monta estettä on matkassa. Ferro joutuu turvautumaan ihmisiin, tai tässä tilanteessa avaruuden asukkaisiin, ja heidän hyväntahtoisuuteensa.

“Toivon, etta lapset ja aikuiset pystyvät mukautumaan tarinaan, vaikkakin siinä on käytetty kovasti ‘värikynää’. Ja jos ei muuta, niin ainakin se on suurkiitos niille ihmisille, jotka auttavat minua pyyteettömästi päivästä toiseen”, Swindells toteaa. Kirja on saatavana Kickstarterissa 

Tryonin MM-kisat

Lisää perjantain 10.8. Hevosurheilussa.

Lisää teemasta: MM-kisat