Kun Lotta-Katariina Lehtonen oli ratsastanut Fidertanzin tyttären Sophia SCF:n, Laatuarvostelun tuomaristo sai pitkän,  Ainon maneesissa istutun,  päivän päätteeksi hymyillä leveästi. 

FWB-tamma ei saanut yhtäkään numeroa alle kahdeksikon. Laatuarvostelussa arvostellaan kaikki kolme askellajia, yleisvaikutelma, tulevaisuudennäkymät ja rakenne.

Tuomari Maria Colliander totesi, että vaikka käynti olikin hieman kiireistä alkuun, sekin parani niin, että toisella lävistäjällä se oli jo ok, jos ei ok plus, eli 8.

Mutta tällä hevosella ravi on se varsinainen highlight, kuten Colliander muotoili..  Sofia liikkuu tasapainoisesti, lennokkaasti, rytmikkäästi, tasapainoisesti ja – aikuisesti.    “Erittäin aktiivinen takaosa, erittäin hyvä askeleen pidennys, 8,7”, Colliander totesi.

Laukka on tasapainoista, ja hevonen pystyy pidentämään sitä – 8.

Kuuliaisuudesta hevonen sai peräti 8,5. Se käyttää ylälinjaansa hyvin, ja oikean laukan nosto oli tänään suoranainen nappisuoritus.

Yleisvaikutelmapisteet olivat 8,5, ja hevosesta todettiin, että se on yhteistyöhaluinen, ja tietenkin hyvin esitetty.

Laatuarvostelussa luetaan myös rakennearvostelu, ja pisteet lisätään kokonaispisteisiin. Sofia on sopusuhtainen, ryhdikäs ja hyvä urheiluhevostyyppi ja sille annettiin tyypistä, päästä ja kaulasta sekä jaloista ja liikkeistä pisterivi 8,5-8,5-8.

Yhteensä pisteet Marja Isotalon kasvatille olivat 8,34.

Kakkoseksi sijoittui Sara Lehtilän ratsastama, Riitta Nikulan omistama ja MTY Niirasen kasvattama hannoverinhevonen Flow Oil Carrus 7,78  ja kolmanneksi toinen hannoverilainen, Sari Aimian ratsastama, Anne Keinosen Saksantuonti,  Winfried Burkhardin kasvattama Bonfire Hill, 7,77.

Laatuarvostelun paras kenttähevonen on Wilhelmiina Poikkeuksen ratsastama, Kaisa Kiviniityn kasvattama Lucas Stone Concretosta ja huippuemästä, kenttätamma Zinniasta (Robin Z), joka ei ole kenenkään muun, kuin Piia Pantsun Cynan tytär.  Lucas Stone on haastava ratsastaa, sillä vaikka siinä on laatua ratsastajansa mukaan Lion d’Angerin nuorten kenttähevosten MM:iin asti,  se on äärimmäinen herkkä ja arka. Poikkeus on onnistunut sen luotsaamisessa paremmin kuin hyvin, kun ottaa huomioon, että vielä viisi viikkoa sitten hän makasi teho-osastolla hevosonnettomuuden seurauksena.

Lue huomisesta RatsastusPLUSsasta loput!

Wilhelmiina Poikkeus ja Lucas Stone. Kuva: Heidi Lammi

Laatuarvostelun askellajiosion tulokset täällä

Kyvyt esiin, 3-vuotiaiden askellajitulokset täällä

Kyvyt esiin, 2-vuotiaiden askellajitulokset täällä