Mestaruuskisojen pistelaskenta

Ratsastajakohtaiset pisteet lasketaan siten, että johtosijalla oleva Tanskan Jessica Vinther lähtee perjantaina 0-virhepisteellä, ja muiden pisteet ovat Vintherin ratsastamien pisteiden ja omien pisteiden välinen erotus jaettuna kahdella.

Kun Vinther ratsasti torstaina tuloksen 74,42 ja se vähennetään Sandra Lähteen 82,29 saadaan erotukseksi 6,87, joka jaettuna kahdella ja pyöristettynä seuraavaan täyteen numeroon on 3,44. Lähde lähtee jatkoon rasitteenaan 3,44 virhepistettä.

Senioreiden ja U25 -ratsastajien estejoukkuekisa on nyt puolessa välissä. Huomenna on joukkuekisan toinen, ratkaiseva osa, 2 kierroksen luokka.

Tanska ja Norja ovat tuloslistan vilkaisulla kärjessä ensimmäisen osakilpailun jälkeen, Suomi väliaikatuloksissa kolmantena ennen Ruotsia.  Tilanne ja perjantain lähtölista täällä
Suomalaisista Sandra Lähde ratsasti tänään parhaiten ollen 5. John Antell ratsasti sijalle 8 ja Emma Tallberg sijalle 12.

“Ei tuntunut mitenkään isolta”, oli Lähteen kommentti. “Radat ovat olleet ihan kivoja, sellaisia missä pääsee eteenpäin. Noh, jotenkin vaan kivoja!”

Lähde kertoi, että klo 22 Suomen aikaa hoitaja purki Fanitalta lettejä ja sen jälkeen se pääsee lepäämään. “Huomenaamulla se saa kävellä aika pitkään, ja sitten ei muuta kuin rataa kävelemään. Ei mitään ihmeellistä.”

Sanna Backlund toimii kaikkien valmentajana ja miehensä Ossi Backlund on joukkueenjohtaja.

“Me kävellään radat joukkueena ja Sanna auttaa kaikkia verkassa sen mukaan kuin ehtii”, Lähde jatkaa.

Radalla Lähde noudatti PM-valmentajansa neuvoa. “Sanna pyysi menemään hyvässä rytmissä mutta ei mitään hullua. Niin mä sitten tein. En mennyt täysiä.”

Molempien kisojen tulokset lasketaan yhteen. PM-mestaruuskisa hypätään 140-tasolla. Perjantain luokka hypätään Suomen aikaa alkaen klo 13.15.

Tulokset täällä 

Lisää teemasta: PM-kisat 2019