Koronavirusepidemian nopean laajenemisen ja sen takia tehtyjen määräysten takia perjantain Ratsastus-liittessä on joitain vääriä tietoja.

Esteratsastaja Juulia Jyläs ei pääse aloittamaan kilpailemista Finishing Touch Wareslagella ja Courage T Z:lla, koska torstaina kansainvälinen Z-tour 26. maaliskuuta – 12. huhtikuuta perutettiin.

Myöskään uraansa lopettavaa Silvolan Hemminkiä ei nähdä Ratsastuskeskus Ainossa Orisuorassa Elina Kurun kanssa, koska tapahtumaa ei järjestetä. Suomenratsut ry:n järjestää kuitenkin samana päivänä yhteistyössä Haven oy:n kanssa livelähetyksen, jossa nähdään oriiden omat videoterveiset. Livelähetys juonnetaan.

Kansallinen kilpailutoiminta on ainakin pääosin tauolla. Ratsastajainliitto on ilmoittautunut, että koronaviruksen takia tapahtuvissa kilpailuiden peruuntumistapauksissa myös KIPA-maksuna tunnettu 3 euron starttimaksu palautetaan.

Hevosopisto Horse Show Ypäjällä tänä viikonloppuna on peruttu, Tampereen Hevoset-messut on siirretty kesään tai syksyyn ja Oripäivät suljetaan yleisöltä.