Mia Kainulaisen GP-toivo Laram siirtyi uudelle omistajalle.

Kulunut vuosi on iskenyt Stenbacka Stallin yrittäjän Mia Kainulaisen kukkaroon. Keväällä kouluratsastaja päätyi liisaamaan ykköshevosensa Laramin (Ra – Lavallo) Alexandra Haglundille, joka kilpaili ruunalla muun muassa nuorten SM-kilpailuissa. Lokakuun lopussa oli vielä suuremman päätöksen aika, ja 16-vuotiaasta Laramista tehtiin kauppakirja. Ostaja tosin on eri – omistajan kohdalla lukee nykyään Siri Tulikoura.

”Olen kipuillut myyntiajatuksen kanssa jo jonkun aikaa”, Kainulainen kertoo. ”Halusin, että Rampe jää kotitalliin valmennukseeni, joten tämä oli siltä kannalta paras ratkaisu.”

Kilparatsun sijaan Rampesta tulee nyt harrastehevonen Tulikouralle, joka on ollut Kainulaisen asiakas jo vuosia. Kainulaisen mukaan yksikään hevonen ei itse valitsisi kilparatsun uraa, joten hevosen tulevaisuus näyttää mieluisalta.

 

Kainulainen itse alkaa tottua ajatukseen, ettei kilpailekaan omalla kasvatillaan kouluratsastuksen GP-radoilla.

”Koin antaneeni periksi ja luovuttaneeni, kun en saanut startattua GP:ta Rampen kanssa”, Kainulainen tunnustaa.

Periaatteessa hevonen olisi ollut valmis hyväksyttyyn suoritukseen jo viime vuonna, mutta se ei olisi riittänyt Kainulaiselle – kaikki alle 60 % olisi ollut liian vähän.

”Joku kokeneempi GP-ratsastaja olisi varmasti voinut ratsastaa Rampen kanssa asiallisen GP-radan, mutta itse olen sillä tasolla vielä liian kokematon suoriutumaan siististi niin ikään kokemattoman hevosen kanssa.”

Inter-tasolla ratsukko ehti jo esiintyä ja Kainulainen myöntää, että GP olisi ollut hevoselle tiukka tehtävä – vaikkakin 17-vuotiaaksi kääntyvästä ruunasta on löytynyt jatkuvasti uusia vaihteita ja sen kehittyminen on yllättänyt myös valmentajan Janne Berghin. GP-luokkia ajatellen suunnitelmallinen kouluvalmentautuminen on kuitenkin aloitettu Rampen kanssa liian myöhään. Lisäksi Kainulainen kertoo, että ruuna on aina antanut selkään paljon ulospäin näkyvää paremman tunteen. Niinpä sen kanssa esiintyminen on tuottanut myös pettymyksiä.

 

Nyt Rampea odottaa leppoisampi tulevaisuus opetusmestarina, ja Kainulainen itse jatkaa kohti GP-ratoja sen puolisisaruksen Lasparkin kanssa (Spartacus – Lavallo). 8-vuotias tamma on startannut tällä kaudella PSG:tä ja sen tavoitteet ensi kaudelle ovat pikkukierroksessa.

”Sprarriksella on paremmat takajalat ja enemmän voimaa kuin Rampella”, Kainulainen toteaa. ”Lisäksi sen kanssa on aloitettu oikealla tavalla huomattavasti aikaisemmin.”

Kainulainen toivoo, että kohdalle osuisi sopiva diili myös hyvästä asiakashevosesta.

”Haluan uskoa, että kun sulkee yhden oven, toinen avautuu.”

 

 

 

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS