Kun Katja Karjalainen esitti käyntiä pidennetyillä ohjilla MM-radalla, hän nautti musiikista ja hyvin toimivasta hevosesta.

Seuraavassa sekunnissa tilanne oli toinen. Kopissaan kentän laidalla istunut tuomari avasi juomapullon tai -tölkin, joka sihahti terävästi. Karjalaisen hevonen Dr. Doolittle säikähti äkillistä ääntä ja säntäsi hetkeksi laukkaan.

Karjalaisen avustaja seisoi kentällä niin kutsuttuna huutajana, eli hahmottamassa muun muassa näkövammasta kärsivälle Karjalaiselle kohtaa, missä kohtaa rataa hän on.

“Avustajani näki, kuinka tuomari avasi juoman, ja nosti kädet kauhistuneena kasvoilleen, kun huomasi säikyttäneensä hevoseni”, Karjalainen kertoo.

Hän ei pysty jättämään voimasanoja käyttämättä kuvaillessaan tunnelmiaan. Karjalainen on tottunut tuomaan arvokilpailuista mitaleja tai ainakin sijoituksia nimenomaan vapaaohjelmasta.

“Huono maku jäi suuhun. Ihan oikeasti, pitikö tänne asti tulla tulla tätä varten”, oli Karjalaisen siivottu viesti.

Ärsyyntyminen on hyvin ymmärrettävää – Dr. Doolittle käveli huomattavasti aktiivisemmin ja paremmalla tuntumalla kuin kuudenteen sijaan riittäneessä joukkueohjelmassa. Ainakin sijoitus olisi ollut hyvin lähellä ilman säikähdystä, joka vaikutti vielä muutamiin seuraaviin liikkeisiin.

Karjalaisen prosentit olivat 69.420 % , mikä jätti hänet finaalin viimeiselle sijalle.

Ykkösryhmän kür-kullan vei Italian Sara Morganti hevosella Royal Delight.

 

Jaana Kivimäen Legolaskin laukkasi askelen tai kaksi lähtiessään pysähdyksestä liikkeelle ohjelman alussa. Lisäksi toinen raviväistö epäonnistui hieman, mutta muuten ohjelma oli ehjä, ja siirtymiset tulivat hyvin avuilla. Legolas liikkui nyt paikoin erittäinkin hienosti, mutta ei aivan yhtä rennon notkeasti kuin mitalistien hevoset.

Prosentit 67.947 % ratsastanut Kivimäki oli iloinen.

“Tosi hyvä fiilis. oli todella ilo ratsastaa, vaikka hevonen taas vastustelikin areenalle lähtemistä. Kun kiersimme siellä ennen rataa, se rentoutui”, Kivimäki kertoi.

Hän totesi, että tulos oli aika odotettu. Kakkosryhmän kärkikolmikko on todella kovatasoinen ja omilla prosenteillaan.

“Heitä ehkä arvioissa vähän jopa yliarvostetaan”, Kivimäki miettii.

“Mutta MM-kilpailuissa neljäs. Pitää olla tyytyväinen”, hän hymyilee.

Kakkosryhmän ykköseksi ratsasti lajin julkkis, Tanskan  Stinna Tange Kaastrup hevosellaan Horsebo Smarties.

Ryhmän 1. tulokset tässä.

ja ryhmän 2. tulokset tässä.

Lisää teemasta: MM-kisat