Tyttäriä yllytettiin johonkin muuhun kuin hevosharrastukseen, mutta kyllä heille silti oli aina poni tallissa.
Tyttäriä yllytettiin johonkin muuhun kuin hevosharrastukseen, mutta kyllä heille silti oli aina poni tallissa.

Legendan tytär ja hänen kumppaninsa Hassan

Ravilegenda Allan Korven toiseksi nuorin tytär Hanna-Maria Korpi on täysiverinen ratsupuolen hevososaaja.

Kotoa hänelle toivottiin helpompaa alaa, mutta minkä verelleen mahtaa. Korpi alkoi ratsastaa ja muutti nuorena aikuisena Saksaan, jossa työskenteli nuorten ratsujen parissa 7 vuotta. Suomeen hän palasi pari vuotta sitten.

Työ Saksassa oli menestyksekästä. Korpi esimerkiksi koulutti ja esitti vuoden 2018  tammatestin parhaan 3-vuotiaan hevosen, joka myytiin testistä 100 000 eurolla.

Mutta tahti oli tiukka. Hevosia oli 60, ja niitä tehtiin kuin liukuhihnalla.

”Ja niinhän sen pitää ollakin, kun se on elinkeino, ja perheen rahat riippuvat siitä. Kyllä minä sen ymmärrän”, Korpi painottaa.

Mutta samalla hän ajatteli, että hevosista huolehtiminen, ajankäyttö niiden kanssa ja hevosrakkaus kärsivät. Ja ne kärsivät liikaa.

”Siinä kokoluokassa ei ole mahdollisuutta pysähtyä. Osa hevosista oli sellaisia, että ne olisivat tarvinneet aikaa puhjetakseen kukkaan, mutta sitä aikaa ei ollut. Sitä oli tosi vaikea seurata”, Korpi kertoi.

Nykyään Korpi käy muissa töissä, mutta hän työskentelee myös Ruohojärven Kartanon Ratsutalleilla Hassan Iberin kanssa.

Iber taas teki oppivuotensa Hollannissa.

”Ei Suomessa ole sellaisia paikkoja, joissa pääsisi tekemään niin paljon hevosten kanssa, ratsastajat ratsastamaan ja hoitajat hoitamaan. Kyllä mä suosittelen kaikille hevosalaa harkitseville lähtemistä ulkomaille. Ainahan sieltä pääsee poiskin, eikä siinä häviä mitään. Minulle se antoi koko elämään laajempaa näkemystä. Suomessa kaikki on niin turvallista. Sinne piti lähteä yksin, oppia verkostoitumaan ja oppia luottamaan oikeisiin ihmisiin ja hakemaan oma paikkansa”, hän neuvoo.

Entä kysyykö Korpi koskaan neuvoja veljiltään Pekalta, Heikiltä ja Ilkalta? Kyllä kysyy. Useinkin.

"Niitä neuvoja pitää vain osata vähän soveltaa ratsuihin", hän toteaa.

Ratsastuksen kakkosjutussa tavataan FWB, ja hyvä sellainen, Royale de Topaz. Se voitti aikanaan Laatuarvostelun koulun, ja se voitti 5-vuotisderbyn. Sitten se lähti ratsastajansa Mikaela Soratien kanssa Verdeniin nuorten kouluhevosten MM-kisoihin. Ja oli ensimmäinen FWB koskaan, joka selvitti tiensä finaaliin.

”Olihan se mulle sellainen kokemus, että nostan sen edelleen yhdeksi parhaimmista kisakokemuksista ikinä!" Soratie huokaa muistoissaan.

Takasivun jutussa Inga-Maria Lehti, jolla on kaksi uutta hienoa jalostusoria, mutta jonka jutun kuvituksessa käytetään shetlanninponeja.

Uutisissa koronaa, oreja ja vähän muutakin.

Ole niin kuin muutkin hevosihmiset. Tilaa Hevosurheilu täältä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi