Susanna Granroth ratsasti Kultajousi Aino Mastersin ykköseksi perjantain 140-pääluokassa.

Granroth oli hämmästynyt, koska torstaina tuttu Leopoldo oli ylivarovainen, eikä edennyt. Perjantaina se oli jostain syystä sitten jo tosi hyvä.

“Rata oli kylläkin vähän tylsä aikaluokaksi. Siinä saattoi vain ratsastaa ne tiet, mitä oli”, Granroth totesi.

Tänään lauantaina pääluokka on Aino Masters, mutta siihen lähtee vain yksi suomalainen, Petra Heikkinen hänelle tutuistakin tutuimmalla läsipäällä Alabama Balialla.

“Se on vähän sellainen extra-luokka, jota varten melkein pitäisi olla kolmas hevonen. Monet haluavat mennä näitä tavallisia ratoja”, Granroth arvelee syyksi suomalaisosanoton vähyyteen luokassa, jossa korkeus nousee kierros kierrokselta.

Hän lähtee sunnuntain GP-luokkaan Leopoldon lisäksi KG Corazonilla ja miettii, kuinka isoa sunnuntaina mahtaa olla, kun jo perjantaina 140 oli varsin kunnollinen 140.

“Jos on isoa, Leopoldo tulee helposti varovaiseksi. Corazon taas on skouppihirviö, mutta ei vielä hirveän näppärä, jos on tekninen rata, jossa asiat tulevat nopeasti”, Granroth pallottelee.

Kuka sitten voittaa?

“Toivotaan nyt, että Sanna (Backlund) voittaa. Hän on ollut todella hyvässä vedossa. Mutta virolaisia ei koskaan saa aliarvioida. He ovat pelottavia”, Granroth analysoi.

Perjantain tulokset täällä.