Liittospecial. Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää Ratsastajainliiton tämänhetkisestä kärjistyneestä tilanteesta, bonuksista, HHT:sta, vastuuvapaudesta ynnä muista SRL-asioista, olemme koonneet sen tähän yhteen lehteen. Lue, ja keskustele jo perjantaina asioista aivan uudella tasolla!

Sitten kootut selitykset:

Koska huippujuttumme kaikilla haastateltavilla oli sanottavaa viimeiseen sekuntin murto-osaan asti ja koska me itse olemme kaukana täydellisestä, jutusta löytyi korjattavaa heti, kun paperilehti oli lähtenyt painoon. Digilehteen pystyttiin tekemään korjaus, se on niin kuin pitääkin, mutta paperilehden sivulla 2 kaksi kappaletta on nyt vaihtanut paikkaa (katso kuva). Siinä pitäisi Mikael Forsténin ja Fred Sundwallin sitaateissa lukea näin:

Huumoriheittoja tulevista hallituspaikoista on voinut olla, mutta minulla ei ole vakavasti mitään haluja tehdä liitossa enää mitään. Myös kaikki hankkeeni ovat olleet hallituksen hyväksymiä”, Sundwall sanoo.

Entä onko taustalla muita rasitteita? Forstén kertoo näkemyksenään, että tällä hetkellä meneillään olevat tapahtumat juontavat juurensa enemmän tai vähemmän kauas menneisyyteen. Forstén väittää, että hänen valintansa puheenjohtajaksi vuonna 2017 oli shokin kaltainen epämiellyttävä yllätys tietyille, pitkään SRL:n ruorissa olleille ihmisille.

”Se, että nyt jotkut keräävät valtakirjoja, sai lähtölaukauksensa siitä hetkestä, kun minut valittiin, koska niin ei ollut laskettu.”

 

Perjantain 10.5. lehti on pullea Personal Trainer -erikoislehti, jossa on 12 sivua ratsastusta ja muualla lehdessä jalostusasiaa. Anna Karhila toteaa, että kakkaaminen on iloinen asia! Ainakin varsan.

Personal Trainerimme on tällä kertaa GP-kouluratsastaja Terhi Stegars, joka kertoo kouluradan ratsastamisesta. Ja niin kuin nuo hyvät ratsastajat aina, hän painottaa, että keskiössä on valmistautuminen. Esimerkiksi kotona hevonen pitää ratsastaa sellaiseksi, että sen saa kulmiin! Tosin jostain aina aloitetaan.

”Omasta ensimmäisestä GP-ohjelmastani vuonna 2001 muistan parhaiten sen, kuinka laukkasin sisään, mutta alkutervehdyksestä en saanut hevosta ravaamaan, vaan se passageerasi laiskasti aina ensimmäiseen lisäykseen asti. Sitten onneksi diagonaalin alussa se taisi muistaa, että tässä mentiin aina sitä lisättyä ravia”, Stegars muistelee.

Ratsastuksen toisessa isossa jutussa taas perehdytään Lipizzan siittolan nykytilanteeseen.

Shetlanninponiori Rex of Langénin takajaloista on etsitty subluksaatiota. Jotkut sen ovat nähneet, toiset eivät. Luvat ovat tällä hetkellä hyllyllä.

Haluaisitko ehkä tilata Hevosurheilun perjantailehden?

Suosittelemme kertakaikkisen kivutonta vaihtoehtoa, digilehteä kestona. Eihän tuo maksa edes juuri mitään. 35 euroa vuosi – 52 lehteä, paljonkos siitä tuleekaan yhdelle lehdelle hintaa?