Satu Liukkonen puolisonsa Sebastian Nummisen kainalossa.
Satu Liukkonen puolisonsa Sebastian Nummisen kainalossa.Kuva: Leena Alérini

Liukkonen Lanakenin torstain suomalaistähti

Satu Liukkonen hyppäsi ruotsalaisomisteisella 6-vuotiaalla Z-ratsullaan Calvady Z (Calvados Z - Carvallo) hyvän 0-0-suorituksen Nuorten Hevosten MM-kilpailussa Lanakenissa.

Liukkonen sijoittui ensimmäisessä karsinassa sijalle 43. Se antaa hyvät lähtökohdat perjantain toiseen karsintaan.

Muista suomalaisratsastajista Maiju Mallat ratsasti toisen vaiheen 5 virhepisteellä sijalle 122. 6-vuotiaalla hevosella Maserati Quality (Carthago - Coriano).

Elena Hietasen Candyman Sbk Z otti jo ensimmäisessä vaiheessa yhden puomin, joka jätti parin sijalle 178., ja Mallatin toinen hevonen Cupidon de Pleville (Hickstead - Kannan) pudotti kaksi. Yhteensä 6-vuotiaita starttasi 135-radalle messevät 273 kappaletta.

Elina Blomin 5-vuotias Lycke´s Legend (Quintender - Robin Z) otti 12 virhepistettä ja sijan 204.

FWB-hevosia kilpailuissa oli mukana kaksi. Niistä Kai Nahin kasvattama 5-vuotias Madis Mornan esittämä Laatuarvosteluvoittaja Chardonnay Nahi pudotti torstaina 2 estettä, mikä pudotti sen sijalle 174. Kimmo ja Mari Lahden kasvattaman ja Annika Axelssonin ratsastaman 7-vuotiaan Quincia L:n tulos oli 0-12, jolla sijoittui tilalle 119.

Perjantaina Lanakenissa ratsastetaan toiset karsinnat. Finaalit ovat sunnuntaina, ja lauantaina ratsastetaan lohdutusfinaalit. Tuloksia voi seurata täällä.