Laakspohjan kartanon nurmella 125-tasolla käydyssä Lohjan Derbyssä nähtiin vain yksi 0–0 tulos. Ainoan puhtaan suorituksen teki vihtiläinen Lumi Joutsen Quantero 4:llä. 

Ratsastaja oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa. ”Tämä oli vasta toinen voitto tänä vuonna meille.”

Ei edellisestäkään voitosta ole pitkä aika. Se tuli nimittäin Ypäjän Pohjola Bronze GP-karsintaluokasta viikkoa aiemmin.

Hevonen, Quantero 4 eli Kirppu, on vielä Joutsenelle suhteellisen uusi tuttavuus. Hevonen ostettiin Saksasta vuosi sitten helmikuussa, ja kuten kaikki tietävät, korona hyydytti viime kauden liki kokonaan.

”Startattiin me junioreiden SM-kisat viime kaudella, mutta yhteistyö ei ollut silloin ollut kovin pitkä. Jotain 130-ratoja ollaan menty yhdessä”, Joutsen kertoo.

”Se on todella ystävällinen ja rauhallinen. Tosi mukava ja miellyttävä ratsastaa ja hypätä. Kirppu menee yli aina, jos olen itsekin menossa. Nykyään ei tarvitse kuin ajatella estettä, niin se jo menee”, Hattel Ridersia edustava ratsastaja ylistää.

Quantero toimiikin Joutsenelle kokeneena kehäkettuna kohti korkeampia luokkia, sillä hevosella on hyppykokemusta jo 145-luokista. Joutsenen lähiaikojen tavoitteena on vakiinnuttaa taso 130-radoille. Korkeammat esteet ovat toki mielessä, mutta niihin ei hätäillä.

”Katsellaan, miten näissä menee, ei turhaan kiirehditä mihinkään, ettei tule takapakkia.”

Lohjan nurmi sopi Quanteron kavioiden alle loistavasti, eikä derbyluokassa tullut pulmia eteen. ”Rata oli kiva. En kokenut, että se olisi ollut vaikea, vaikka oli siinä tietenkin tehtävää. Kirpulla on iso laukka ja nyt se pääsi laukkaamaan hyvin.”

Kuumuuskaan ei tuntunut hevosessa eikä ratsastajassa radan aikana. Vasta maalissa huomasi, että hellettä piisaa. ”Radan jälkeen tuli kyllä kuuma”, hän nauraa.

Seuraavaa kilpailua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta SM-taisto olisi taas mielessä.

Mielessä on myös toisen kilpakumppanin löytyminen, sillä Joutsen luopui juuri pari viikkoa sitten yhdestä hevosestaan ja nyt on verkot vesillä uuden hankkimiseksi. ”Olemme avoimia kaikelle, ehkä etsitään vähän nuorempaa. Saksasta ollaan taas paljon kyselty ja katseltu”, Teppo Hakalan ja Minna Haikaraisen valmennettava kertoo.

Lohjan ratsastajien derbyviikonlopun kaikki tulokset löydät täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Vicky-Maria Walve voitti ruunallaan Clintiska de la Falize Z Lohjan lauantain pääluokan 120 senttimetriä vaikeutuvalla radalla. Kuva: Aava Hasu.Vicky-Maria Walve voitti ruunallaan Clintiska de la Falize Z Lohjan lauantain pääluokan 120 senttimetriä vaikeutuvalla radalla. Kuva: Aava Hasu.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS