Meidän on täällä toimituksessa myönnettävä, että Terhi Stegars ei heti kättelyssä innostunut Ratsastuksen taito –sarjan tämänkertaisesta aiheesta.

”Voiko olla tylsempää kuin pysähdys…” hän vastasi ensin itkunauruhymiön kanssa.

Mutta siitä se sitten lähti, pysähdysartikkeli.

Stegars nimittäin alkukangertelusta huolimatta tietenkin tietää, miten pysähdys kannattaa tehdä. Ja että niitä pitää harjoitella. Hän myös on täsmälleen sitä mieltä, että kouluratsastukseen kuuluu pituushalkaisija, pysähdys ja tervehdys, heti siinä alussa, vaikka se itse asiassa melko haastava alku onkin. Aikanaan kyllä puhuttiin, että hollantilaiset halusivat alkutervehdyksen pysähdyksineen pois jopa GP-tasolta. Sellaiseen peliin Stegars ei lähtisi missään tapauksessa.

”Ei pidä mennä siitä, mistä aita on matalin!” hän huudahtaa.

Hevoset on siis ratsastettava avuille niin, että ne tulevat heti alussa rohkeasti jalasta kohti tuomaria, pysähtyvät ja lähtevät halukkaasti liikkeelle. Ja seisovat ja odottavat, eivätkä vain sähköisinä polje paikoillaan.

Kuulemme ajatukset pysähdyksestä myös koulutuomari Tiina Karkkolaiselta ja kouluttaja Marjut Turuselta.

 

Pääartikkelissa taas tavataan taas hevoskasvattaja Alexandra Ahlqvist. Hän sanoo, että FWB:tä ei pidä myydä liian halvalla, sillä se rikkoisi brändiä.

Tosin Ahlqvistinkin miettii, että tällä hetkellä FWB-hevosten kasvattamista ei ole mahdollista edes ajatella bisneksenä.

”Ehkä jos niitä kasvattaisi ihan hirveitä määriä.”

Tämä kuitenkin sotii vastaan hänen tapaansa ajatella. Ahlqvist kasvattaa hevosia, kuten luomuherneitä: heille, jotka niitä arvostavat.

Hän miettii, että ehkä vain on niin, että puoliverihevosille ei ole samanlaista omaa, juurtunutta markkinaa kuin herneille, joita menee alkukesällä nimenomaan Suomessa.

”Herneiden syöminen suoraan herneenpaloista on hyvin pohjoismaalainen tapa, jota muualla maailmassa ihmetellään”, hän tietää.

 

Takasivulla meillä comebcakiä tekevä esteratsastaja Markku Söderberg, uutisissa mietimme Bastionia ja kysymme Henri Ruosteen tunnelmat Ranskan kilpailun jälkeen.

Ja tällä kertaa runkolehdessäkin on ratsastusartikkeli! Se koskee ravihevosten treenaamista ratsain, ja asiantuntijana on reining-mestari Maria Astikainen.

Hän tekee ravihevosten kanssa yksinkertaisia jumppaliikkeitä, ja tavoitteena on saada hevonen venyttämään selkäänsä, nostamaan rintakehäänsä ylös ja käyttämään itseään mahdollisimman symmetrisesti.

 

Lue nämä ja paljon muuta. Suosittelemme myös tilaamaan, täältä!