Tampereen lisäksi Ypäjä, Stable Nova ja Ratsastuskeskus Aino ovat peruneet maaliskuun kilpailunsa.

Ratsastajainliitto ei ole ottanut asiassa roolia, koska tilanne vaihtelee alueellisesti, joten järjestäjät ovat tehneet päätöksensä itse vallitsevan koronatilanteen pakottamina.

Urheilujohtaja Jutta Koivula kertoo, että Ypäjän koulukisat ja Lupiksella järjestetyt isommat aluekisat vaikuttavat sujuneen hyvin ja turvallisesti. Tilanne on kuitenkin hankala, kun Etelä-Suomessa on kuuden ja Ypäjän alueella 10 henkilön tapaamisrajoitus.

“Nyt täytyy odottaa hetki, että saadaan pandemian suhteen asiat parempaan kuntoon, ja urheillaan sitten”, Koivula sanoo. “Kristallipalloa ei vieläkään ole,  mutta toivottavasti saamme ulkokaudelle kokonaisen kilpailukauden.”

Hevosopistolla päätös kilpailuiden perumisesta tehtiin pitkän pohdinnan jälkeen.

“Turvallisuus on korkeimmassa roolissa. Tahtotila olisi pitää kisoja ja saada ne toimimaan, mutta olemme tilanteessa, jossa se ei ole nyt mahdollista”, Mikko Luhtala Hevosopistolta huokaa apeana.

“Lukujen valossa pandemia on nyt kovassa vauhdissa. Koulukisat saimme vietyä kohtuuhyvin läpi, ja ihmiset noudattivat hyvin ohjeita. Mutta estekilpailuissa on isompi volyymi, ja esimerkiksi radankävelyt ovat haaste”, Luhtala sanoo.

Seuraavat estekilpailut Ypäjälle ovat pääsiäisenä ja Finland Horse Show´n järjestämät. Niiden tilanteesta ei olla vielä keskusteltu.

Kansainvälisten koulukilpailuiden järjestämisestä Luhtala lupaa tiedon mahdollisesti vielä tänään.

Hanna Harjuvaara Stable Novasta kertoo, että myös heidän kilpailunsa peruttiin nimenomaan kokoontumisrajoituksen takia. Talli on kärsinyt pääntaudista, mutta sen suhteen aleaan olla selvillä vesillä.

“Viimeinen hevonen tutkitaan vielä kertaalleen huomenna, ja sitten odotetaan pari päivää tuloksia. Kymmeneen viikkoon ei ole ollut mitään uutta, ja klinikalta on sanottu, että rajoitukset voi purkaa”, Harjuvaara kertoo.