Stable Nova Hyvinkäällä päätti kauden 2020 kilpailut lauantaina. 130-tasolla hypätyn pääluokan voitti Rosa Mäkelä ratsullaan Akvelins.

”Kivat kisat, kaikki sujui hyvin ja radat toimivat”, Mäkelä kertoo.

Ja Akvelins toimi myös. Mäkelä kertoo, että se on hevonen, jolla on valtava kyky, mutta jonka pään sisälle on välillä vaikea päästä. Silloin saattaa tulla hylättyjäkin.

”Tällä kaudella Akvelins on ollut aika hyvä ihan muutamaa kisaa lukuun ottamatta. Nyt meillä oli pidempi breikki kisoista, ja kotona Akvelins on hypännyt paremmin kuin ikinä ja tuntunut aiempaa vahvemmalta”, Mäkelä pohtii.

”Novassa se oli aika villi ja vain pukitteli. 130 on tasona sille tosi helppoa, kuten myös 140. Scouppia sillä on ihan törkeästi, mutta se kiinnittää paljon huomiota kaikkeen muuhun kuin esteisiin ja sitten spookailee. Jos esimerkiksi verkassa joku tulee sitä päin, se pelästyy, eikä sitten ole niin ratsastettavissa”, Mäkeä kertoo.

Hänen toinen ratsunsa Cristal on kantavana oriista Bacardi, joten Akvelinsin takana tulevat nuoremmat ja vähemmän kokeneet ratsut Blansa ja Hera’s Pride.

Mäkelä on pitänyt nyt neljä kuukautta Ratsastuskeskus Ainon ylätallia.

”Ollaan viihdytty tosi hyvin, ja talli on täysi. Itsellä on nyt viisi karsinaa omille tai ratsastettaville, mutta tavoite on, että niitä olisi vain 3 tai 4. Kaikkiaan meillä on 9 omaa”, hän kertoo.

Siitoshevoset ja varsat asuvat Mäkelän kotitilalla Riihimäellä.

Mäkelän toivoo kilpailevansa vielä muutamaan otteeseen tänä vuonna, jos kilpailuja vain on. Häntä valmentaa esteillä Sanna Backlund ja sileällä istuntavalmentaja Aira Toivola.

”Sanna alkaa huomisesta alkaen pitämään valmennuksia meillä Ainossa”, Mäkelä kertoo.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS