Vaikka paineet nousivat, ikäluokkaratsastajien kärjen hermot pitivät kolmansissa osakilpailuissa.

Pienten ponien mestaruuteen ratsasti Nella Mäyrä ponillaan Turfhorst Royal Rose. Voitto oli lopulta ylivoimainen, sillä hänen loppusaldonsa oli 4,5 virhepistettä. Hopean ratsasti Veera Salminen Lotte V:llä (17 vp) ja pronssin Mathilda Simola Oilean Carnalla (23,5 vp). Muut ratsukot hylättiin.

Isojen ponien mestaruus meni myös ratsukolle, joka lähti finaaliin johtopaikalta, kun voiton otti Emma Lidström Grey Sonilla. 14-vuotias Lindström on GP-tasolla kilpailleen esteratsastaja Pia Lidströmin tytär. Poni Grey Son tuli hänelle viime marraskuussa Irlannista.

“Aivan mahtava tyyppi, joka tuo minut aina maaliin. Aluksi oli vähän vaikeaa, ja se vei, mutta nyt se on tasainen puksuttaja”, kiittää Lidström, jota valmentaa äidin lisäksi Sanna Backlund. Oululainen Lidström kertoo, että on käynyt kesän mittaan paljon kilpailemassa Etelä-Suomessa. SM:iin lähdettiin kuitenkin tässä vaiheessa yhteistä uraa ennen mutta kokeilemaan, joten voitto tuli hieman yllätyksenä.

“Viimeisellä kierroksella kyllä jännitti eniten”, Lidström kertoo. Hänen kokonaisvirhepistemääräkseen jäi 5.

Hopeaa otti Nea Hakkarainen ponilla Kapital van Orchid’s yhteispistein 11. Pronssia sai 18 virhepisteellä Neela Uotila laikukkaalla Flying Dutchmanilla.

Lapsiratsastajien voiton vei odotetusti 13-vuotias Jone Illi Eolitalla. Ratsukko johti kilpailua alusta loppuun. Lasten viimeisenä päivänä nähtiin kolme tuplanollatulosta, mutta Illiä lukuun ottamatta kärki meni uusiksi, kun myös jännitys astui peliin.

Illi kertoo, että myös hän alkoi jännittää viimeiselle kierrokselle.

“”Silloin olin vähän että ou nou…” hän kertoo.

Jännitys ei kuitenkaan näkynyt ratsastuksessa.

“Rata tuntui tosi hyvältä. Ratsastin vähän varovaisesti ja tarkasti, mutta tiesin, että Eolita hyppää parhaiten, kun menen mahdollisimman normaalisti”, illi sanoo.

Hän ratsasti lauantaina kolmella hevosella kolme nollaa. Eolita oli silti helppo valinta finaaliin.

“Sillä on aina hyvä laukka ja se menee rennosti ja etenee. Se on kiltti, ja osaa auttaa, jos itse mokaa”, Illi kertoo.

Voitto tuli Myrkyssä asuvalle ratsastajalle oikeastaan kotikentällä.

“Oli kyllä paljon enemmän katsojia kuin viime vuonna Salossa”, Illi kertoo. Hän kertoo, että tuntuu tosi hyvältä olla nyt jo kaksinkertainen suomenmestari.

“Ei voi valittaa”, seiskaluokkalainen hymyilee.

Lapsiratsastajien hopealle ratsasti Peppilotta Keinänen Solbackas C’est Commella (7) ja pronssille Linda Keinänen Tuxpan Ls (8,5).

Lasten tulokset täällä, isojen ponien SM-tulos täällä ja pikkuponien lajimestaruustulos täällä.

 

 

 

 

Sujuvuus on illin ja Eolitan tavaramerkki.Sujuvuus on illin ja Eolitan tavaramerkki.

Lisää teemasta: Esteratsastuksen SM 2020