Siinä se uinuu, vuonna 1982. Suomen kouluratsastuksen tulevaisuus.

Henri Ruosteen nousu EM-kilpailuiden finaaliin oli saavutus, joka vaatii arvoisensa huomion. Henri on perjantain Ratsastus-liitteessä ison pääjuttumme aiheena, ja hänestä puhuu niin urheilujohtaja Aki Ylänne kuin kolumnisti Marko Björskin.

Henri oli ihana vauva, kertoo äiti Anu Rantanen.

”Ja hänellä on aina ollut poikkeuksellinen tasapaino. Hän oli kaksivuotias, kun mennä viiletti yksiteräisillä luistimilla.”

Pitkäaikainen valmentaja Mikaela Fabricius-Bjerre on samaa mieltä.

”Me oltiin Lilli Luoman kanssa koulutuomareina Raumalla, ja me kyllä nähtiin Henrin lahjakkuus heti”, hän kertoo.

Käymme läpi Ruosteen uraa, ja tutustumme hänen filosofiaansa.

”Tällaisessa tilanteessa on mietittävä, kuinka arvokas olympiaunelma on mulle ja kuinka arvokas se on jollekin muulle. Jokaisella ratsastajalla on tavoite olla mukana mestaruuskisoissa, jokaiselle tavoitteelle on hinta ja jokaiselle meistä on eri asia, mikä on mahdollista”, Ruoste summaa koko ratsastuksen ison asian.

Ja kertoo, että Rossetille ei ole valmista hintalappua. Todella paljon pitäisi olla valmiina, että sitä ostajaehdokas saisi edes kokeilla.

Ruoste-specialin lisäksi katsomme eteenpäin: viikonlopun EM-kilpailuihin kenttäratsastuksessa, esteiden GP-finaaliin ja nuorten hevosten MM:iin, joita varten Riikka Harjula on jo matkustanut Hollantiin.

Lue myös lehdestä artikkeli hevosten kylmähoidosta, johon tutustumme Woikosken cryo-klinikan avajaisissa ja myös tunnetun brittifysiologin David Marlinin johdolla.

Tilaa Hevosurheilu täältä!