Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajakisa sai uuden osanottajan, kun Tolkinkylän Ratsastajien jäsensihteeri liittyi mukaan.

Maaret Gustavsson on 55-vuotias pitkän linjan ratsastuksen ja ratsastuksen seuratoiminnan harrastaja.  Sihteerinä hän on seuransa näkyvä hahmo,  hoitaa jäsenkirjanpidon, pyörittää kisoissa buffaa ja myös leipoo sinne myytävät tuotteet.  Hänellä on myös sennujen ristikkomestaruus.

Luettuaan avoimen yliopiston puolella Aallossa kauppatieteiden kandiksi, Gustavsson hyppäsi neljä vuotta sitten kiinteistöhuoltoalan esimiestehtävistä ja oravanpyörästä. Hän  keskittyi omaan pienimuotoiseen kotipalvelu- ja catering -yritykseensä, jota pyörittää kotoaan Siltamäestä käsin. Välillä hän pitää kirppariakin. Nyt, kun omaa hevostakaan ei ole,  hänestä on alkanut näyttää siltä, että aikaa on vapautumassa myös haasteellisempaan projektiin, kuten esimerkiksi SRL:n johtamiseen.

Vaikka sydän sykkii myös huippu-urheilulle ja ammattimaisuudelle, itse hän, omien sanojensa mukaan, on tyypillinen tätiratsastaja. Ja ylpeä siitä.

“Keski-ikäiset naiset ja nuoret tytöt pyörittävät tätä lajia. Me käydään tapahtumissa, istutaan kisojen katsomoissa ja seminaarien yleisössä, me ostetaan ratsastustunteja, vaelluksia ja varusteita”, hän sanoo.

Gustavssonin haastattelu perjantain Hevosurheilussa.

Tolkinkylän Ratsastajien ehdotus täällä