Ensimmäisen kierroksen jälkeen alkanut rankkasade, jota kutsuttiin jopa monsuuniksi, päätti Ainon nations cup -päivän.  Nations cup-luokka päättyi Italian voittoon. Suomi on neljäs. 

Suomalaiset ratsastivat kukin 5 virhepistettä, mistä tulee yhteensä 15, kun huonoimman tuloksen ratsastaneen tuloksia ei lasketa. Italia jäi 4:ään.

“Sannan hevonen ei vaan hypännyt tänään hyvin”, joukkueen valmentaja Ad van de Wetering totesi Sanna Backlundin 16 virhepisteestä.  “Ville Kulkas, Jasmin Ranta-aho ja John Antell ratsastivat hyvät tulokset.”

Tummat pilvet alkoivat kerääntyä ensimmäisen kierroksen aikana, mutta se saatiin vielä vedettyä loppuun asti upeassa säässä. Sitten taivas repesi. Kentälle satoi muutamassa kymmenessä minuutissa niin paljon vettä, että se muistutti lähinnä uima-allasta. Luokan alkamista siirrettiin pariin-kolmeen otteeseen, mutta kun sade alkoi klo 15.30 tienoilla uudestaan, tehtiin päätös jättää toinen kierros ratsastamatta. Näissä tapauksissa ensimmäisen kierroksen tulos on ratkaiseva.

Nations cupin konsepti on monimutkainen. Sarja on jaettu kahteen eri divisioonaan eli tasoluokkaan. 1-divisioonamaa ei saa pisteitä 2-divisioonan osakilpailuissa vaikka saakin osallistua luokkaan.

Italia ei näin ollen saanut Järvenpään osakilpailusta pisteitä, koska on nations cup -sarjan ykkösdivisioonamaa. Tanska sen sijaan on, se ratsasti luokassa toiseksi ja otti voittopisteet.  Sarja on kuitenkin jo siinä vaiheessa, että koko pistetilanne ratkesi Ainossa. Tilanteen D-lohkossa voitti Norja.  Itse asiassa Norja oli voittanut jo ennen Suomen osakilpailua ja vaatimuksena oli vain hyväksytty suoritus.

Miksi Italia sitten oli Suomessa? Hakemassa kokemusta nuoremmille joukkueilleen.

“Vaikka emme me iältämme niin kovin nuoria ole, niin hengeltämme me olemme”, julisti Riccardo Martinengo Marquet, 47.

Italialaiset olivat onnessaan. He eivät olleet ennen käyneet Suomessa ja olivat vaikuttuneita kisajärjestelyistä.”Upeasti järjestetyt kisat”, Guido Grimaldi totesi.

Italialaisilla oli jo kiire lentokentälle, mutta he ehtivät hauskuttaa lehdistötilaisuudessa.

“Meitähän testattiin täällä kakkosdivisioonassa. Jokaisen meistä tavoite on päästä ratsastamaan Italian 1-divisioonajoukkueessa mahdollisimman pian”, totesi Guidon veli Eugenio Grimaldi. Jonka jälkeen kaikki italialaiset kääntyivät katsomaan joukkueenjohtajaa.

“Calmos! Tällä suorituksella se ei ihan vielä onnistu”, vastasi joukkueenjohtaja Marco Porro.

Joukkue käänsi katseensä takaisin lehdistöön. “Meidän täytyy vielä kehittyä!”, he totesivat yhteen ääneen.

Ainon järjestäjäpariskunta Erkki Siltala ja Mia Stellberg olivat pettyneitä kisan saamaan lopputulokseen, mutta iloisia koko viikonlopusta, ja aivan erityisesti saamastaan palautteesta. Siltala kertoi, että jopa kentän kuivatus toiselle kierrokselle oli hyvässä vauhdissa, mutta toinen sade pilasi suunnitelman jo siksi, että joukkueratsastajien paluulennot alkoivat olla jo käsillä.

Ainon lipunmyynnissä jäätiin 15 000 kappaleen tavoitteesta kun vähän alle 7000 lippua myytiin. Niistä suuri osa kisapäivän aamuna portilta.

Lisää tunnelmia ja juttuja ja tietysti upeita kuvia maanantain RatsastusPLUSsassa!

 

Jasmin Ranta-aho ehti ratsastaa yhden kierroksen Dixonilla.

Tulos täällä 

Lisää teemasta: Nations cup