Grand prix -ori Nazareno on juuri vaihtanut ammattia.  Siitä on tullut kirkkonummelaisen Nika Academyn tähtiopettaja. 

Sanamukaisesti koulumestari. Me muistamme 17-vuotiaan tummanruunikon Nazarenon Marjo Kujalan GP-ratsuna. Kujala hankki menestystä grand prix’ssä erityisesti entisessä kotimaassaan Espanjassa, jossa hän kilpaili kansainvälisesti ja sai vuonna 2016 parhaimmillaan CDI3-kisoissa 64 prosenttia GP-luokassa.

Viime viikosta lähtien Nazareno on ollut opetushevosena Kirkkonummen Peuramaalla.

“Marjo on minun oppilaani, ja suuntaa ratsastuksessaan kohti uusia haasteita. Nazareno siirtyi kevyempään käyttöön ja Marjolle on parhaillaan hakusessa uusi, nuorempi hevonen”, valmentaja Karolina Liuksiala Nika Academysta kertoo.

Tarkoituksena on tarjota Nazarenon kanssa apua omassa ratsastuksessaan vaikkapa laukanvaihtojen tai piaffin kanssa vaikeuksissa olevalle ratsastajalle, sillä ori on teknisesti taitava.

“Sä et voi tietää miltä mansikkajäätelö maistuu, jos et ole koskaan päässyt sitä maistamaan”, Liuksiala jatkaa, Kyra Kyrklundin kuuluisaa aforismia siteeraten. “Mihinkään GP-temputukseen sitä ei kuitenkaan anneta, vaan tarkoituksena tässä on järjestelmällinen valmentautuminen kouluratsastuksen periaatteiden mukaan, jossa Nazareno voi mahdollisesti joissakin osioissa omalla osaamisellaan auttaa eteenpäin.”

“Lisäksi Nassella on ihan uskomattoman hieno luonne, se on todellinen herrasmies. Niinpä kaikki meidän junnuvalmennettavat haluaisivat tällä hetkellä ratsastaa sillä!” Liuksiala kertoo.

Videolla Nazarenon satulassa Eevamaria Porthan-Broddell.

Korjaus: Nazareno ei ole lusitano vaan pura raza espanola eli PRE.