Tina + Roman = Totta. Voisi olla suoraan teini-ikäisen päiväkirjasta, mutta Tina on suomenhevonen ja Roman Loza hevosten kouluttaja Nicaraguasta. Miten maailmassa tämä yhteistyö alkoi? Se onkin sattumien summa.

 

Kouluratsastusta. Kaikki grand prix -tasolla kilpailevat ratsukot eivät ole valmiita esiintymään seniorien suomenmestaruusfinaalissa, joka on harjoitteluareenan sijasta lajin näyteikkuna.
”Suomenmestaruuskilpailujen finaalipaikka on iso juttu, sen eteen täytyy tehdä töitä ja se tulee ansaita”, SRL:n koulukomitean puheenjohtaja Paula Nysten huomauttaa. ”Vain sillä tavalla kouluratsastuksen suomenmestaruus saa ansaitsemansa urheilullisen arvostuksen.”

 

Lisää kouluratsastusta. Mikaela Fabricius-Bjerre hykertelee tyytyväisyydestä EM-kisojen alla.
Takana on startti Aachenissa, ”esi-EM:issä”, kuten Aachenia perinteisesti kutsutaan. Edessä Rotterdam, varsinaiset EM-kisat. Hevosella Skovlund’s Gamin G.
Fabricius-Bjerre kuuluu siihen ihmisryhmään, joka tykkää pelata mahdollisimman isoilla panoksilla, ollen samalla realisti.

 

Tulevaisuuden kouluratsastusta yli lajirajojen. Hyvinkään täplikäs muuli lähestyy sisäänratsastusikää. Se haluaa kilparadoille. Virallisille.  Sisu-Salmiakin englantilainen esikuva on taistellut tiensä ruseteille, mutta se on vasta puoli voittoa.

 

Ynnä muuta!

Oletko miettinyt perjantailehden, tuon ratsastajien lehden, tilausta? Ota 20 euron pätkä kokeeksi!  Digilehti tulee juhlavuoden kunniaksi kaupan päälle. Ja RatsastusPLUS -verkkolehti myös – koska se on osa perjantailehteä.

Tilauksen voit tehdä täällä