Marja Tetri-Rantasen ratsastama ori Niisun Nestori oli Korpilahdella aivan dynamiittia.

Kilpailussa kaksi ratsastajaa ratsasti kaikki viikonlopun radat nollilla: Linda Yli-Ketelä Rannan Ruhtinaalla ja Tetri-Rantanen Niisun Nestorilla.

Molemmat ratsastajat olivat hyvin onnellisia kilpailun ratkettua.

”Hevonen toimi ja oli loistava. Se on vaan tosi hieno hevonen”, Tetri-Rantanen hymyili luokan jälkeen.

Hän totesi Niisun Nestorilla ratsastamisen olevan nautiskelemista. Nestori kuumuu ja pomppii, mutta suorittajana se on omaa luokkaansa.

”Nyt olemme löytäneet sopivan tavan verrytellä sitä”, Tetri-Rantanen totesi.

Kakkoseksi ratsastanut Linda Yli-Ketelä myhäili lähteneensä hakemaan Korpilahdelta nollia, ja niitä hän sai.

Mitalin olisi voinut kirkastaa, jos Yli-Ketelä olisi ollut lauantaina nopeampi.

”Minulla oli siinä selkeä reittivirhe, joten olisimme voineet tehdä nopeamman uusinnan. Mutta kyllä tämä silti on ehdottomasti voitettu hopea”, hän kuittaa.

Pronssilla oli Päivi Stranden ruunikolla Ventterin Pojulla. Sunnuntaina tuli ensimmäisellä radalla yksi puomi. Ratsukolla on ennestään yksi kenttäpronssi, ja estepronssi oli pieni voitto.

”Hevonen oli aivan super. Kerrankin meni rata suunnilleen niin kuin piti”, Stranden iloitsi. Vaikka jauhoturpainen Ventterin Poju näyttää hyvin lempeältä, se on luonteikas ruuna, hän paljastaa.

”Kun se oli 5, olin Joensuun ainoa, joka suostui ratsastamaan sitä”, hän kertoo.

 

Suomenhevosten mestaruuskilpailussa pakka meni hieman yllättäen kokonaan uudelleen jakoon jo sunnuntain ensimmäisellä kierroksella, jolla nollia tuli vain kaksi.

Lauantain voittajat Veera Peltokangas ja Hiljalan Fantom eivät olleet parhaassa vireessä. Fantom sotki hienoa laukkaansa, eikä oikein lähtenyt Peltokankaan suunnittelemiin askeliin. Se otti kiellon ja useita pudotuksia ja romahti toiseksi viimeiseksi. Ennen toista kierrosta Peltokangas tiivisti otetta oriista, ja se hyppäsikin paljon paremmin, yhdellä puomilla.

Kakkosena ollut Aurora Tainion Hermina otti sunnuntain ensimmäisellä kierroksella kaksi puomia, mutta teki viimeisen kierroksen nollilla.

”Se oli ehkä ratarutiinin puutetta”, Tainio miettii.

Tulokset tässä.

 

Lisää maanantaina RatsastusPLUSsassa!