Noora
NooraKuva: Roosa Lindholm

Noora Forstén aloitti vuoden messevästi Con Cayalla – perjantailta 4. sija Longines Ranking -luokassa

Kilpailu oli kahden tähden kilpailu Belgian Opglabbeekissa.

Mutta kuten Forstén itse sanoo, kahden tähden kilpailuiden taso on noussut valtavasti, eikä korona ole tilannetta helpottanut.

”Kaikki danabluet tunkevat tällaisiin kilpailuihin”, Forstén sanoo iloisesti ja viittaa luokan voittaneeseen Maikel van der Vleutenin huippuhevoseen.

Perjantain 145 oli Opglabbeekin viikonlopun toinen tärkeä luokka. Forstén lähti 68 ratsukon luokassa uusintaan 10 uusijan joukosta viimeisenä, ja kun nollia oli tullut vain kolme, hän ei ratsastanut aivan sata lasissa.

Mikko sanoi, että mieti, kuinka kovaa kannattaa mennä”, Noora Forstén kertoo.

”Kyllähän tämä on todella hyvä tulos, ja kun viime kausi jäi vajaaksi, tästä sai menointoa”, hän myhäilee.

Sunnuntain GP:ssä ratsukolle tuli yksi hämmästyttävä kielto, vaikka muuten yhteistyö jatkui vahvana ja hevonen hyppäsi erinomaisesti.

Ludger (Beerbaum) sanoi, että se oli väärinkäsitys. Hevonen hyppäsi älyttömän hyvin, mutta sillä oli sekunnin hetki, että se oli unconcentrated, eikä se sitten kaarevan linjan lopussa nähnyt sitä pystyä. Ja ehkä mulla oli liikaa kättä ja liian vähän jalkaa, ja se pääsi siksi yllättämään”, Forstén pohtii. ”Tämä tietenkin vähän latisti tunnelmaa, mutta urheilu on tällaista.

Forstén käy ensi viikonloppuna hyppäämässä kansallisella tasolla Saksassa ja jatkaa kuun lopussa Belgiassa.

"Belgiassa on koronan suhteen tiukka protokolla, mutta toimiva systeemi. Siellä vain hypätään, ja sen jälkeen ollaan tallissa tai autolla. Ulkona on ruoanmyyntiä, mutta edes siinä ulkona tai tallissa ei saa syödä, sillä kaikkialla muualla paitsi hevosautossa on oltava maskit”, Forstén kertoo.

Ensi kautta hän ei juuri uskalla suunnitella, sillä ainakin hallikaudesta näyttää tulevan hyvin hiljainen ja toukokuunkin kilpailuita on jo siirretty.

Forsténilla on Con Cayan kanssa hyvin vähän 150-startteja, mutta 145-tasolla he ovat rutinoituneita. Forstén kertoo, että syynä on vain luokkatarjonta.

”150-luokkia on verrattain vähän, ja teknisesti tästä siirtyminen sinne ei ole iso muutos. Harppaus olisi sitten 160-luokat ja neljän tähden GP:t. Ne ovat isoa urheilua”, Forstén näkee.

Kesän päätavoitteena voisivat olla Riesenbesckissä kesällä järjestettävien EM-kilpailuiden yhteydessä hypättävät kolmen tähden luokat.

Mikael Forstén debytoi Opglabbeekissä uudella hevosellaan Nice Van’T Zorgvliet. Ratsukko oli seitsemäs sunnuntain 130-luokassa, ja tunnelmat olivat kaikkiaan hyvät.

”Mikko tykkää siitä tammasta tosi paljon, mutta molempien pitää oppia tuntemaan vielä toisensa, ja se tulee viemään puolesta vuodesta jopa useampaan vuoteen. Edellytykset on, että heistä tulee hyvä ratsukko”, Noora Forstén näkee.

Mikael Forsténin on tarkoitus jatkaa heti ensi viikonloppuna Belgiassa ja sitten Olivassa helmikuussa.

”Uuden hevosen kanssa on tärkeää päästä ratsastamaan sitä myös kisojen välissä”, Noora Forstén toteaa.

Nice Van’T Zorgvliet näyttää radalla aika väkkärältä, ja rautias tamma se onkin. Noora Forstén on samaa mieltä toimittajan kanssa siitä, että se ei kyllä ole mikään vanhan miehen rauhallinen ratsu.

”Mikko onkin henkisesti nuori”, vaimo hymyilee.

Noora Forsténkin on käynyt tamman selässä.

”Erittäin kiva luonne, jossa on laukassa paljon sen isää Emeraldia. Molemmat ovat samanlaisia pomppupyllyjä, joilla on keveä perä. Mutta se on vain niille ominaista, kun ne ovat iloisia ja niillä on lyhyt runko ja paljon voimaa takana. Pukki ei tule yhtään sen oloisesti, että hevonen haluaisi ratsastajan alas tai olisi aggressiivinen tai kipeä”, Forstén kertoo.

Tuloksia täällä.

Korjattu juttuun, että kilpailut olivat Opglabbeekissä Belgiassa, eivät Riesenbeckissä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi