Noora Forstén ratsasti Con Cayallaan Tanskan kolmen tähden 145-joukkueradat oikein mainiolla tuloksella 0-4.

Myös Juulia Jyläs Fleurabellalla aloitti hyvin yhdellä puomilla ja Mikko Mäentausta Carriadolla teki kaksi kahden puomin rataa. Maiju Mallat epäonnistui ensimmäisellä kierroksella Cupidon de Plevillellä ja Jyläs omallaan toisella kierroksella. Molempien hevoset ottivat kiellon, ja Jyläs päätyi keskeyttämään.

Jyläs totesi jo etukäteen, että kilpailu tulee olemaan kuin olympialaiset Suomen joukkueelle, jossa hevoset ovat varsin kokemattomia.

Noora Forstén oli onnellinen hevosestaan ja myös omasta ratsastuksestaan, mutta harmitteli joukkueen ja muiden ratsastajien kohtaloa.

“Täällä oli paljon hyviä ratsastajia ja hyviä hevosia, joten tällaisella tuloksella kuin Suomi tänään teki, jää ikävä kyllä viimeiseksi”, hän summasi.

Hän itse kertoi tehneensä pienen virheen veden jälkeisellä linjalla toisella kierroksella, mihin toinen nollarata kariutui.

“Mutta Caya oli erittäin hyvä, ja oma ratsastus ok”, hän kertoo.

Jyläksen ja Fleurabellan ensimmäinen kierros oli siis hyvä nelonen, mutta toiselle kierrokselle superkuuma tamma tuli erittäin vaikeaksi ratsastaa. Se oli ottanut jo useamman puomin, kun se tuli sarjalle sisään huonosti ja kielsi. Siinä vaiheessa Jyläs päätyi keskeytykseen.

Mikko Mäentaustan radoista Forstén kertoo, että ensimmäinen oli hyvä, ja puomit näyttivät vähän turhilta. Toisellakin kierroksella putosi harmittavasti radan kaksi viimeistä estettä.

Maiju Mallatin hevonen, joka torstaina oli oikein hyvä, otti ensimmäiselle kierroksella yhden kiellon ja jäi pahasti jalan taakse. Lopulta kierroksen tulokseksi merkittiin 15 virhepistettä.

“Maiju kyllä puski hevosen radan loppuun hatunnnoston arvoisesti. Toiselle kierrokselle hän lähti hyvin rohkeasti, ja hevonen hyppäsikin paremmin”, Forstén toteaa. Puomeja tuli toisella radalla kaksi.

Kilpailut Uggerhalnessa jatkuvat vielä lauantain ja sunnuntain. Suomalaisista Forstén suuntaa sunnuntain 150-GP-luokkaan.

Joukkuekilpailun voitti Tanska, kakkonen oli Belgia ja kolmas Englanti.

Tulokset täällä.

 

 

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS