Noora Forstén ratsasti viikonloppuna sijalle 8./58. Peelbergenin 2 tähden GP-luokassa Hollannin Kronenbergissä.

Forstén ja Con Caya tekivät lauantaina 140-tasolla nollan, ottivat perjantaina kaksi alas ja olivat taas hyviä sunnuntain 145-GP:ssä.

Forstén moittii itseään perjantain huonosta ratsastuksesta. Hän painottaa, että Con Cayan kanssa menestys on kiinni nimenomaan oman suorittamisen tasaisuudesta. Can Caya hyppää kyllä, mutta sen kanssa ei pidä tehdä virheitä.

“Se on vähän hektinen kilpailutilanteessa, jää helposti jalan taakse ja sitten ylireagoi siihen, mitä teen. Itse taas olen myöhässä, ja reagoin sitten liikaa”, Forstén selvittää.

Hän toteaa, että nyt pitää vain saada lisää ratoja alle, ja sitä kautta oman ratsastuksen virheet pois.

“Haemme tasapainoa siihen, että olen rauhallinen, mutta tehokas. Usein olen liian pehmeä ja kevyt, tai sitten olen liikaa hevosen kimpussa”, Forstén pohtii.

Virheet tulevat esiin nimenomaan kilpailuissa, kun tehtävät tulevat nopeasti ja kilpailutilannekin luo omat haasteensa.

“Kilpailemista ei voi stimuloida”, Forstén toteaa.

Nyt matka jatkuu Tanskaan, jossa Forstén ratsastaa Suomen nations cup -joukkueessa ensi viikolla. Sen takia hän ei ratsastanut Peelbergenissä lainkaan aikaa.

“Valmentajani Christian (Kukuk) sanoi, että kierrät vain radan ja hyppäät nollan. Caya on aika herkkä, ja nyt se on kunnossa joukkueeseen. Enhän minä ennen nations cupia voi ratsastaa sitä ihan flat-out (täysillä) ja ottaa riskejä”, Forstén sanoo.

Peelbergenin tulokset täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS