Hallitseva olympiakultamitalisti Nick Skelton ja hänen olympiaratsunsa, ori Big Star jättivät sunnuntaina kilparadat Royal Windsor -kisoissa. 

Katsomossa ei ollut montaakaan kuivaa silmää, kun viisi vuosikymmentä kilpaa ratsastanut, kaikkien rakastama, hiljaista brittiläistä huumoria viljelevä ”Skelly” poistui kilparadoilta loppuiäkseen.  Big Starilta riisuttiin satula ja se talutettiin kunniakierrokselle seisomaan nousseen yleisön hurratessa.

Skeltonin nuorin poika, jockey Harry Skelton oli lähettänyt isälleen viestin, joka luettiin yleisölle. Se kuului näin:

Isä, olen pahoillani, etten päässyt. Kun kysyin sinulta, pitäisikö minun mennä laukkakisoihin vai tulla Windsoriin, sanoit, mene ja tee työsi ja yritä ratsastaa parit voitot. 

Ajattelin, että juuri tämä, kova työn tekeminen,  sitoutuminen ja antaumuksellisuus, ovat vieneet sinut sinne, missä nyt olet.

Ensimmäinen muistoni sinusta kisoissa oli kun voitit world cupin finaalin Dollar Girlillä vuonna 1995. Siitä hetkestä Rioon 2016 on elämässäsi tapahtunut paljon, ja kun lopulta saavutit lapsuusvuosiesi haaveen, kultamitalin, se oli minun elämäni paras päivä. 

Olen maailman ylpein poika, ja onnellinen, että lopetit huipulla. 

Toivottavasti jonakin päivänä voin tehdä sinut yhtä ylpeäksi, kuin mitä minä olen nyt.

Nähdään myöhemmin,

Harry.