160-esteet.  Neljä tähteä. Neljä nolla-nollaa. Ja nopein oli Anna-Julia Kontio – Ornellaia, Finland.

Kontion voitto Ranskassa Rouenissa oli yhtä aikaa odotettu ja yllättävä. Ornellaia on kokenut kilpahevonen, mutta iso nollarata sen kanssa vaatii täydellisen onnistumisen myös ratsastajalta.

Kontio on tehnyt Ornellaian kanssa saman, minkä aiempienkin menestyshevostensa kanssa. Tehnyt niistä menestyneempiä kuin ne urallaan ovat aiemmin olleet. Tällä kertaa hänen hevosensa aiempi ratsastaja oli legendaarinen John Whitaker. Hatut päästä!

Euroissa voiton arvo oli 23 750 euroa.

Voiton jälkeen Kontio oli tyytyväinen. Mutta ei onnesta sekaisin, koska hänen maailmassaan nämä voitot eivät tule onnella, kuten ne eivät tulekaan.

“Tämä oli suurin voittoni, olen kyllä voittanut kolmen tähden kilpailun, mutta en neljää tähteä.  Mä olen nyt vain tosi tyytyväinen, työ on tuottanut tulosta”, hän kertoo Hevosurheilulle hakiessaan hevosten passeja kansliasta.

“Perusrata oli tosi hyvä, riittävän tekninen. Tuli hyvä määrä uusijoita, 12. Uusintaan lähdin mielessäni Oslon ja Helsingin uusinnat. Mietin, mitä niissä oli ongelmina ja yritin koota mieleeni kaiken sen, mitä opimme niistä. Hevonen toimi tosi hyvin, ja saatoin ottaa täyden riskin”, Kontio kertoo.

“Ornellaia pääsee esteistä helposti yli, mutta ollakseen parhaimmillaan se vaatii sen, että olen koko ajan siinä, pidän sen hereillä ja mun avuilla. En saa koskaan ajatella, että nyt tämä menee hyvin, vaan sen täytyy tuntea mun tuki”, Kontio selvittää.

Suuria juhlia ei ole tiedossa.

“Tämä on tärkeä ja hieno voitto, mutta ennen muuta se on osoitus, että olemme puurtaneet oikeaan suuntaan. Ei me nyt huokaista, mutta tämä on hieno välietappi”, hän summaa.

Tulokset täällä.

Linkki videoon tässä, uusinta alkaen 9.34

Lisätty mukaan Kontion kommentit.