Koronaviruksen takia tapahtuma oli jo ilmoitettu suljetuksi yleisöltä, mutta nyt myös iso osa oreista jää pois.

Oriinomistaja Anne Niemi kertoo, että Hevosopisto kieltää saapumisen paikalle henkilöiltä, jotka ovat kahden edellisen viikon aikana olleet ulkomailla.

Niemelle soitettiin Hippoksesta ja kerrottiin, että Hevosopiston linjauksen takia Niemen oriin esittäjäksi ilmoitettu saksalainen Oliver Polster ei saa esittää kaavaillusti oria DiMaggio P. Niemelle tarjottiin mahdollisuutta esittää ori myöhemmin keväällä, mutta se on vaikeasti järjestettävissä, kun sopivaa ratsastajaa ei ole pitämään oria kunnossa.

Niemi myöntää olevansa asiasta raivoissaan.  Hän toteaa oriin olevan hänen ehdottamasti laadukkain kasvattinsa, eikä hän halua sille kakkospalkintoa puolivillaisen valmistelun takia.

Andreas Helgstrand sanoi siitä, että super!” Niemi puuskahtaa.

Myöskään oriasema Helasoiden oriit eivät ole tulossa.

“Meiltä ei tule näytille nyt ketään, kun ratsuttajilta ei voi vaatia, että tulevat ja näyttävät hevosia meille, kun suositus on 2 viikon karanteeni matkustamisen jälkeen. Ja hevosia emme uskaltaneet lähteä kuljettamaan, kun on hirveä riski jäädä lautalle niiden kanssa, jos jollain ihan normi flunssa tai muuta”, Ulla Helasuo kertoo.

“Vanhempaa Chacco Boyta yritämme mahdollisesti vielä Suomeen tänä vuonna, mutta nuoret pojat yritetään saada Saksan 5-vuotistesteihin.”

Myös Sammaliston oriit ovat vielä Saksassa.