Ratsuna oli Emilia Pikkaraiselta alkuvuodesta ostettu 12-vuotias Dylan (Balou du Rouet Z – Contender).

Kilpauimarina alunperin tunnetuksi tullut Pikkarainen tunnettiin välillä Bottaksena, kun hän oli naimisissaa formulakuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa. Vuonna 2020 Pikkarainen ei ole enää kilpaillut ratsastuksessa.

Suvi Paavola on Ilmajoelta kotoisin oleva 14-vuotias esteratsastaja, joka vuonna 2019 osallistui lapsiratsastajien EM-kilpailuihinkin toisella hevosellaan Gardento Prova. Dylan eli Dylle tuli hänen toiseksi hevosekseen.

“Se on hypännyt aiemmin ulkomailla 140-luokkia ja Suomessa Emilian kanssa 120-luokkia. Kävin Hattel Horsella kokeilemassa sitä, ja se oli tosi toimiva, meni eteen ja taakse, oli herkkä ja tuntui käteen mukavalta. Se oli simppeli ja kivanoloinen”, Paavola kertoo.

Dylan muutti Ilmajoelle, mutta ihan helppoa kaikki ei heti ollut. Yhteistyön löytäminen otti aikansa.

“Aiempi hevoseni Gardento kestää ratsastajan mokailuja, virheitä ja black-outeja. Dyllellä taas on vähän huono itseluottamus, joten se tarvitsee tukea ratsastajalta, ja sitä pitää ratsastaa tosi hyvin, että se alkaa luottaa ratsastajaan”, Paavola kertoo.

Kilpaileminen aloitettiin 110-luokista, sitten siirryttiin 120-tasolla ja nyt syksyllä ehdittiin hypätä kaksi 130-luokkaa virheittä.

“Nyt yhteistyö sujuu”, Mika Somerkallion valmentama Paavola kertoo tyytyväisenä.

Lupiksella ratsukko voitti kaiken mahdollisen: kaksi 120-luokkaa ja yhden 130-luokan.

Ensi kaudella tarkoitus on saada hyvä rutiini 130-tasolta, jotta kauden lopussa ollaan valmiita SM:iin, joissa viimeinen kierros on jo 140.

Paavola kertoo viihtyvänsä ruunan kanssa hyvin.

“Se on tosi varovainen, eikä koske puomiin helposti. Se on mukavuudenhaluinen muuten, mutta radalla tsemppaa hienosti”, hän kertoo.

Lupiksen tulokset täällä.

Muokattu hieman kommenttia Dylanin itseluottamuksesta.

 

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS