“Olihan se kiva saada siihen nimensä. Sitä on niin kauan jaettu”, Henrikki Pajulahti iloitsi.

Tosin ei palkinto ihan sanamukaisesti hänen hallussaan ole, sillä palkinto piti jättää sen jakaneen Tampereen Ratsastusseuran hoteisiin. Pajulahden nimi siihen nyt kuitenkin kaiverretaan.

”Täytyy käydä se sitten kuvaamassa, että jää itselle todistusaineistoksi”, mies suunnittelee.

Luokka kilpailtiin tasolla 140, ja rahaakin se toi 1000 euroa. Starttaajia oli 12. Kakkoseksi ratsasti Maija Yli-Huhtala Birchcapes Wonderlandilla ja kolmas oli Elena Merivirta Stella Queridalla.

”Kivat kisat, ja meiltä Valkeakoskelta oli lyhyt matka. Tomas (Kiviranta) oli tehnyt hyvät radat, ja halli oli iso. Mukana oli pitkiä välejä, ja minulla oli fokus pysyä sujuvassa laukkassa ja hyvässä rytmissä, että ei tule aikavirheitä. Ihan 140 se oli, ja sujuva rata”, Pajulahti kuvaa.

Lopulta hän olikin ainoa nolla, kun Yli-Huhtala otti Pajulahden varoman aikavirheen.

Clara de Bergerac on Pajulahden ykkösratsu.

”Se tuli mulle 6-vuotissyksyllä, ja nyt se on 12-vuotias. Kyllä se on mun niin sanottu elämän hevonen. Ollaan sen kanssa hitsauduttu yhteen”, Pajulahti kiittää.

Hän kuvaa tammaa miellyttäväksi ja todella varovaiseksi. Itsestään se pitää kyllä huolen.

”Esteisiin se katsoo positiivisesti, mutta se katselee paljon ympäristöään. Hallissa se meinaa tulla laidoista sisään, ja silloin pitää vähän luovia”, hän kertoo.

Pajulahti kävikin perjantaina valmistautumassa Tampereen kilpailuun hyppäämällä Ypäjällä 130-luokan, kun takana oli kilpailutaukoa.

145-ratoja ratsukolla on takana jo useita, ja 150 on tarkoitus korkata ensi kaudella.

”Kyllä se sen pystyy suorittamaan. Ruilassa kesällä mentiin jo kansainvälistä 145-tasoa”, Pajulahti kertoo.

Mutta sitä ennen ratsastetaan hallimestaruudet Ratsastuskeskus Ainossa.

”Totta kai mitali olisi kiva, ja se otetaan tavoitteeksi. Pärjääminen on mielessä. Mutta siellä on monta yrittäjää, joten kaiken pitää onnistua”, Pajulahti suunnittelee.

Tampereen tulokset täällä.

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS