Kenttäratsastaja Lotte Palmgren voitti Puolan Baborowkossa lyhyen kahden tähden luokan ja teki kaksi muuta kelpo suoritusta. Voittajahevonen oli 7-vuotias tamma Geniale 11 (Cacscadello II – Clarmo), jolle kahden tähden kilpailu oli toinen.

”Se meni tosi hienosti ja oli kivat kilpailut”, Palmgren sanoo. ”On aina hauskaa, kun ne hevoset toimivat, joiden kanssa on tehnyt pitkään töitä. Tällä olen ratsastanut 5-vuotiaasta, ja ollut kahdesti Bundeschampionaatissa.”

Muut Palmgrenin hevoset Puolassa olivat 6-vuotias Davido, joka teki hyvin ensimmäisen 2 tähteään ollen 6. Toinen 6-vuotias, Vinetto 3, loukkasi itsensä karsinassa ennen maastoa, eikä päässyt starttaamaan.

8-vuotias Corodas C taas oli koulussa ja rataesteillä vielä jännittynyt.

”Mutta sekin teki hyvän maaston, se on tärkeintä”, Palmgren sanoo.

Hän on työskennellyt kettäratsastaja Peter Thomsenilla Saksassa pian 6 vuotta. Harrastuksen hän aloitti Esma Haddaksen ratsastuskoululla Loviisassa, ja siellä hän myös opiskeli oppisopimuksella ratsastuksenohjaajaksi, kunnes lähti maailmalle.

”Rankkaa hommaahan tämä on, mutta olen ollut onnekas, enkä ole koskaan loukkaantunut pahasti”, Palmgren kertoo.

Paras asia alalla on, kaikkien vuosin jälkeenkin, kenttäkilpailun maasto-osuus.

”Kyllä se on se juttu, eikä sen hienous oikeastaan himmene. Se on joka hevosella erilaista. Puolassa oli hienoa tulla maaliin Genialen kanssa, kun tiesin, että voitamme. Mutta myös toisten kanssa olin onnellinen, että ne tekivät maastonsa niin hyvin. On aina hauskaa huomata, että itse koulutetut hevoset toimivat.”

Palmgrenin oma hevonen, kolmeen tähteen edennyt, vasta 9-vuotias March Boy (Mighty Magic – Acolord) myytiin alkuvuodesta Amerikkaan kansainvälisen tason ratsastajalle.

”Se on ollut minulle hankala paikka. Sen kanssa olisi ollut perspektiiviä vaikka mihin, mutta sain siitä niin hyvän tarjouksen, että olisi ollut hullua sanoa ei”, Palmgren huokaa.

Hevosella menee hyvin, ja se on tehnyt jo yhden kilpailun uudella nimellään Little Magic Man.

Oman hevosensa myymisen myötä Palmgren on kuitenkin alkanut miettiä koko ratsastajan uraansa.

”Kyllä tämä myynti vaikuttaa minuun tosi paljon, koska oman hevosen kanssa oli perspektiiviä pidemmälle. Jonkin uuden nuoren hevosen kanssa samaan on pitkä matka. Onhan se hienoa voittaa kahden tähden kilpailuja, mutta neljä tähteä on minulle nyt taas todella kaukana. Myynnin myötä kilpaurheilullinen näköala katosi minulta, tai siirtyi ainakin pitkälle eteenpäin”, hän sanoo allapäin.

Ajatuksissa onkin jopa alan vaihtaminen.

”Että tekisi jotain muuta, tai ottaisi ainakin tähän vierelle jotain, vaikka jatkaisikin ratsastusta. Olen elänyt pitkään vain ratsastukselle, joten elämässä voisi olla jokin muukin osa-alue”, Palmgren pohtii.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS