Kokemus oli valttia lauantaina Laaksolla, kun ikähevoset ottivat ykköspaikat. Patricia Westmanin 16-vuotias Carmenzata oli lauantaina LähiTapiola Future Challenge -luokan kolmonen, millä hän vahvisti sarjavoiton. Luokkavoiton vei Teresita Bremer Zsa-Zsalla.

Westman oli onnellinen.

“Sarjavoitto on ollut koko ajan tavoitteemme. Hevonen on jo 16, ja hän on ollut meillä jo yli 5 vuotta”, Westman kertoo Satu Liukkosen ja Sebastian Nummisen aikoinaan löytämästä tammasta. Ratsastaja valmentautui viime ja toissa vuonna melkein kahden vuoden ajan Nummisen ja Liukkosen luona Etelä-Ruotsissa.

“Me tunnemme hevosen kanssa toisemme niin hyvin. Itse mokasin ensimmäisellä kierroksella paljon kolmoissarjalle, mutta hän pelasti minut, koska olimme niin yhdessä”, Westman kiittää.

Senioreiden luokassa paras oli Susanna Granroth Leopoldolla, joka myös on iältään 16-vuotias. Granrothilla ei kuitenkaan ole enää sarjan voittoon asiaa, vaan se ratkaistaan todennäköisimmin Sanna Backlundin ja Ville Kulkkaan välillä.

“Leopoldo oli hyvä, semmoinen kuin se on hyvänä päivänä. Innoissaan, mutta hallitun rajoissa”, Granroth hymyili.

Hän kertoi lähtevänä sunnuntaina yrittämään luokkavoittoa, mutta jos ensimmäisellä kierroksella tulee puomeja, hän jättänee toisen hyppäämättä. Ei kuitenkaan näillä näkymin pohjan takia.

“Pohja on ihan asiallinen, verryttely aavistuksen kovahko”, Granroth kertoo.

Hän toteaa, että esimerkiksi nuorten sarjan isot virhepistemäärät selittyvät ratsastusvirheillä ja sillä, että hevoset tapaavat katsella Laaksolla ympärilleen normaalia enemmän.

Laakson tuloksia täällä.

 

Leopoldo hyppäsi parhaiten GP-finaalin lauantaina.Leopoldo hyppäsi parhaiten GP-finaalin lauantaina.