Kenttäratsastaja Veera Peltokangas taisteli itselleen hyväksytyn suorituksen ja FEI:n tasokvaalin pitkästä neljästä tähdestä eli CCI4*-L -kisasta Strzegomissa.

Melko täpärälle se jäi, kun rataesteillä tuli viimeisenä päivänä neljä pudotusta ja 16 virhepistettä plus pieni ajanylitys,  mutta tuloksen pitäisi riittää.

“Just tässä lueskelin sääntöjä, ja kyllä se kvaali pitäisi olla!” Peltokangas viestitti tuoreeltaan kisan päätteeksi.

Loppusijoitus oli 16.  virhepistein 83. Luokan voitti uusiseelantilainen Tim Price hevosella Vitali, tuloksella 39,1. Luokassa tuli runsaasti hylkyjä maasto-osuudella.

Pitkä neljä tähteä on toiseksi vaikein taso lajissa, ja erittäin kova suoritus.  Viiden tähden kenttäkilpailuja järjestetään maailmassa vain muutamia.

Peltokangas oli tyytyväinen lauantain maastokokeeseen, jonka tamma selvitti epäröimättä, joskaan ei ihanneaikaan.

“Täällä oli taas satanut ja pohja oli aika liimaa. Kausi on myös aivan alussa, joten en hirveästi hoputtanut tammaa.”

Hän arvelee että tammalla laukka sinänsä riittää. “On se kolmessa tähdessä riittänyt, ja on siinä jonkun verran verta kuitenkin. Tulevaisuudessa sen näkee. Rutiiniahan me tältä tasolta lisää tarvitaan.”

Ensimmäisellä vesiesteellä moni hevonen epäröi. Peltokangas sai muistutuksen siitä, miksi kenttäkypärässä on lippa. Se osui hevosen niskaan, hän keikahti eteenpäin.

“Se oli pieni alashyppy, mutta kyllä hevoset sitä katsoi.”

Fiilis maastosta oli erittäin hyvä. Se ei tuntunut vaikealta.

Koulukokeessa Candy Girl kuumui. “Raviohjelma oli oikein hyvä, mutta laukkaohjelmassa se sitten räjähti.”

“Jotain on keksittävä, että se pysyisi paremmin nahoissaan kouluosuudessa”, Peltokangas tuumasi.

Seuraavaksi tamma saa loman, sillä Peltokangas pitää kisaamisesta pienen tauon. Kaksi neljän tähden kisaa lähes peräjälkeen vaatii lepojakson hevoselle.

“Ei sitä neljää tähteä määräänsä enempää pysty  tekemään. Ehkä joku koulukisa tai rataestekisa seuraavaksi ja vähän kesemmällä sitten seuraava neljä tähteä”, hän tuumaa.

Peltokangas keskittyy nyt uusiin töihinsä.  Strzegomista Peltokangas suuntaa suoraan Itävaltaan, uudelle työnantajalleen esteratsastaja Michael Leipoldille lähelle Salzburgia.

Strzegomissa oli muitakin suomalaisia. Axel Lindberg starttasi lyhyen neljän tähden My Laptopilla ja oli luokassa viimeinen, joka sai tuloksen (114 virhepistettä). Lindberg meni myös pitkän kaksi tähteä Cascadalla ja oli sijalla 22 virhepistein 46,9. Yhden tähden intro-luokassa Lindberg oli hevosella Bonapartis sijalla kolme.

Aada Puranen starttasi kolmessa tähdessä, mutta keskeytti maastossa.

CCI4*-L tulokset täällä