Viikko sitten kilpailtiin Tuusulan Derbyä Järvenpäässä, viime viikonloppuna ratsastettiin Helsinki Pony- ja Young Riders event 2021 Hyvinkäällä.

Syynä jälkimääisen tapahtuman siirtymiseen Helsingistä oli Laakson remontti. Novassa kilpailut käytiin kaksipäiväisinä. Kaikki luokat olivat avoimia vain ikäluokkaratsastajille.

Lauantaina pikkuponicupin luokan tyyliarvostelulla voitti Ida Almqvist ponilla Beacon Little Tinker, isoissa poneissa Veera Salminen otti kolmoisvoiton. Paras tyyli oli ponin Nero van de Bucxtale kanssa. Junioricupin ykkönen oli Linda Keinänen ratsullaan I’m Quick. Sunnuntain mini-GP:n voitti Silva Timonen ratsulla Ivy Unique.

Kilpailuiden pääluokka oli sunnuntain Helsinki Pony – and Young Riders Event GP 130-tasolla. Sen vei nimiinsä 15-vuotias Peppi Salo 10-vuotiaalla tammallaan Goanita (Zandor Z – Bal Pare).

”Meni tosi hyvin ja Goanita hyppäsi hyvin. Uusinnassa ei olisi tarvinut ratsastaa niin lujaa, mutta Goanita tykkää mennä kovaa”, Salo hymyilee.

Taikku Lehtosen ja Sanna Backlundin valmentama Salo voitti jo viime syksynä junioreiden hallimestaruuden.  Goanita on Backlundin löytö, 10-vuotias 140-luokkia hypännyt tamma Hollannista. Ratsukon tämän vuoden tavoitteina ovat SM:t ja mahdolliset PM-kilpailut, ja jos kaikki sujuu oikein hyvin, myös EM:t.

”Goanita on tosi kiva radalla, eikä katso yleensä mitään. Kotona hän on vähän prinsessa, ja hänellä on oma tahto”, Salo kuvailee.

Salon toinen hevonen on belgialaisruuna Lester van´t Laarhof eli Nugetti.

”Sillä menen ehkä myös maastoesteisiin, joita ollaan harjoiteltu Taikun kanssa”, Salo paljastaa.

Hän on urheilusukua, sillä hänen isänsä Sami Salo teki pitkän uran puolustajana NHL:ssä ja Suomen jääkiekkomaajoukkueessa. Peppi Salo pelasi pitkään jalkapalloa, mutta luopui siitä jokin aika sitten.

”Ratsastus on mulle tärkeämpää”, hän perustelee.

Tulokset täällä.

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS