Oripäivät lähestyvät. Ne elivät vuosituhannen vaihteen molemmin puolin suuruuden päiviään.

  • Katsomot pullistelivat yleisöä ja viikonloppu oli todellinen ”häppening”. Oli draamaa ja jännitystä. Pääsikö läpi? Eikö?   Ovat ne häppening vieläkin. Niistähän se kevät vasta alkaa. Keskiössä orilautakunnan puheenjohtaja,  Anna Pajanen.  Jalostusarvostelu on hänelle toinen iho. Itse hän sanoo “kolmannen sivupersoonan hommia”.   Rakennearvostelunhan häneltä hevoselle saa ihan nappia painamalla, kuten videosta huomaa.  Viime aikoina Pajanen on paljon miettinyt.  Niitä samoja asioita, joita niin moni äiti miettii.
  • Fysiikkavalmentaja Pia Solajärvi on entinen ammattilaisjalkapalloilija, nykyään hän korjaa ratsastajien ryhtiä. Korjattavaa on paljon, nimenomaan suomalaisissa, mutta onneksi lähes aina tuloksiin päästään.  Lihaskuntoharjoittelu ei auta, usein ongelmat vain pahenevat, kun voima lisääntyy.
  • Suomenhevosten nimillä on usein merkitys.  A.T. Unikuva on hevosena kuin karkki, mutta nimi tulee siitä, että omistaja näki tulevan hevosensa unessa ennen kuin oli koskaan nähnyt sitä livenä
  • Runkolehdessä pohditaan ruokinnan muutoksia. Sitähän sanotaan, että hevosen suolisto ei muutoksista pidä, eikä hevonen muutoksia kaipaa. Mutta silloin kannattaa muuttaa, jos suorittaminen alkaa vääristä rehuista kärsiä. Yliopistollisen Hevossairaalan johtava eläinlääkäri Kati Niinistö kertoo, että erilaiset tavat hidastaa hevosten syömistä ovat paikallaan. Vaikein tilanne on usein silloin, kun hevosta pitäisi laihduttaa, mutta mahahaavan takia sillä pitäisi koko ajan olla rehua saatavissa.
    ”Jos katsotaan meidän potilaita, niin vain harva mahahaavahevonen on laiha. Siksi meillä pitää olla joku tapa, jolla hidastaa niiden syömistä”, Niinistö huomauttaa.

Tuleeko sinulle Hevosurheilun perjantailehti?

Raha on tiukassa useimmilla meistä, mutta perjantain DIGILEHTEEN, eli paperilehden heti aamulla ensimmäisenä ilmestyvään näköisversioon kannattaa kyllä 35 euroa vuodessa sijoittaa. On siitä sen verran iloa koko vuodeksi! Käy kurkkaamassa täältä, ja skrollaa valikosta “kestotilaus”. Jos haluaa, kaupan päälle saa vielä toisenkin verkkojulkaisun, maanantain RatsastusPlussan.

Mukavia lukuhetkiä!