Perjantaina 8.3. Hevosurheilussa puhutaan siitä, että kilpailemisessa oikeanlaiseen ratsastamiseen lisätään urheilu ja voittamisen tavoite.

  • Ratsastajan tai hänen valmentajansa on tiedettävä, miten kehitys saadaan sellaiseksi, että sillä voittaa, muutenkin kun sattumalta. Matkalla sattuu aina virheitä, joten osaaminen on sitä, että niitä ei toisteta.
    ”Yksi ähky on tallissa yksittäinen tapaus, toinen on toinen yksittäinen tapaus, kolmannella kerralla pitää miettiä, mikä systeemissä ei toimi. Vastaavalla tavalla esteradalla rytmiongelma on kerran yksittäinen virhe, sitten ehkä toinen yksittäinen virhe, mutta kolmannella kerralla se on jo asia, joka aina tulee”, Markus Scharmann valottaa.
  • Hattelissa on laajennettu. Janakkalan maneesiin on saatu 11 metriä lisää pituutta ja sen kylkeen on noussut hulppea lisäsiipi: kokoustilat, työhuoneet, vessat, ravintola baareineen. Lasikaapissa ovat sekä omat että työntekijöiden mestaruusmitalit. Mitähän se Sanna Backlund aikoo, kun jutun nimi on “Kerran vielä”.
  • Tuttu, kuuma ja kyvykäs läsipäähevonen, Rein Pillin entinen A Brok on nykyään suomalainen.  Sen 17 -vuotias ratsastaja aikoo ammattilaiseksi.
  • Herpeksestä on uutisoitu, mutta nyt näyttää, että sen kanssa taidettiin päästä säikähdyksellä. Ruotsissa tilanne on vaikeampi.  Seuraavaa kertaa odotellessa, runkolehden puolella perehdytään herpekseen virustutkija-professori Olli Vapalahden  ja sisätauteihin erikoistuneen eläinlääkäri Jenni Mönkin kanssa.

Paperilehti on monelle se ainoa oikea.  Autenttinen lainaus tältä viikolta: “Mä haluan hypistellä lehteä. Kantaa se mukaan makkariin, lyödä kärpästä ja lopuksi sytyttää takka (sillain käytännön ajatuksella). En tykkää digijutuista kun muutenkin tuijottaa liikaa pädiä ja tökkii sitä etusormella.”

Mutta nyt kun tilaa paperisen lehden, kannattaa kuitenkin käyttää ilmainen optio digilehteen. Vaikkei se sama olekaan. Eikä sillä kannata ainakaan takkaa sytyttää.  Digilehti kännykässä, pädillä tai tietokoneella lohduttaa silloin,  jos posti ei ehdi jakaa.